Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші презентували збірник наукових статей «Калуські історичні студії» (ФОТО)

Переглядів: 1027

10 грудня у Краєзнавчому музеї Калущини «Музейно-виставкового центру Калуської міської ради» відбулась презентація збірника наукових статей «Калуські історичні студії. Том 4».

Ведучими заходу були – доктор історичних наук, професор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, головний редактор видання Олег Малярчук та старший науковий співробітник Краєзнавчого музею Калущини, упорядник та науковий редактор видання Іван Тимів, повідомляє Музейно-виставковий центр.

Презентований збірник містить наукові статті з актуальних проблем історії України і Калущини. «Калуські історичні студії. Том 4» за змістом поділений на такі розділи: джерелознавство, ранньомодерна доба, українське державотворення, діяльність підпілля ОУН, з історії судочинства на Калущині, постаті, калуське літературознавство, топоніміка, галургія Калущини. У книзі також є додатки та фотоматеріали.

На заході виступали автори наукових статей, які увійшли у збірник – Олег Малярчук, Дарія Ониськів, Іван Тимів, Олег Відливаний, Анна Чорній, Людмила Андрійчук, Олег Ониськів, Юлія Маковей, Ольга Кецмур, Оксана Тебешевська, Віталій Півторак, Іван Костів. До видання також увійшли наукові статті Дарії Півторак та Емілії Андріїв.

На презентації до слова була запрошена заступниця головного редактора «Калуських історичних студій. Том 4», доктор філологічних наук, професор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, депутат Івано-Франківської обласної ради Оксана Когут.

Під час заходу всі бажаючі мали можливість задати запитання доповідачам та поділитися враженнями від презентованої книги.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш збірник презентація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: