Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші створили 10 груп для подворового обстеження підтоплених територій

Переглядів: 1050

У Калуші внаслідок проливного дощу 20 травня, за офіційною інформацією, підтоплено житлові масиви "Підгірки", "Загір'я", "Хотінь", вулиці Грушевського, Долинська, Євшана, Литвина, Хмельницького, Молодіжна, Винниченка, майдан Шептицького, проспект Лесі Українки.

У вівторок, 21 травня, штабом з ліквідації наслідків даної негоди створено 10 груп для подворового обстеження підтоплених територій з метою визначення збитків та наслідків надзвичайної події.

За словами першого заступника міського голови Галини Романко, з 11.00 групи, до складу яких входять працівники міської ради і поліції, підуть в мікрорайони фіксувати факти підтоплень. Точну цифру підтоплених будинків і домогосподарств сказати важко, але наразі їх не менше 1000.

Найбільше постраждав мікрорайон «Підгірок», проте є багато заяв і від мешканців «Хотіня» та «Загір’я».

Також велика вода наробила шкоди на вулицях в районі залізничного вокзалу - Семиренка і Козоріса. Подекуди вода стояла на рівні вікон. 20 травня із чотирьох будинків на вул. Симиренка (№1, 3, 5 і 7), а також на вул. Данила Галицького, 45,  треба було евакуйовувати людей,  проте вони відмовилися. Погодилися на евакуацію лише двоє калушан, які проживають на вул. Грушевського, 105, їх перевезли в безпечне місце.

Міський голова Ігор Матвійчук також зазначив, що зливова система у місті працювала на грані, насоси не спроможні були відкачати ту воду, яка надходила.

«Якби на 30 сантиметрів ще піднялася вода, то насоси б на КНС-3 затопило б, проте система витримала. Лише щоб зменшити навантаження, на ніч по місту відключали воду, подачу якої відновили о 6-ій ранку», - розповів міський голова.

Він також додав, що рівень води на Лімниці піднявся поки що на 80 сантиметрів, а ось у Млинівці - на 1, 4 метра. Тому допоки Млинівка не увійде в русло, не можливо проводити відкачування води з підтоплених її водами територій.

На Домбровському кар’єрі і хвостосховищах ситуація нормальна, рівень не є критичним.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш підтоплення подворові обходи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: