Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші створили рейдову групу, яка виявлятиме паліїв та притягуватиме їх до відповідальності

Переглядів: 2938

Міський голова Ігор Матвійчук, взявши до уваги численні звернення громадян щодо негативного впливу диму на здоров’я городян від спалювання листя та сухої трави, 11 вересня видав розпорядження про створення рейдової групи з виявлення фактів спалювання рослинних залишків на території міста.

До рейдової групи увійшли представники управлінь з питань надзвичайних ситуацій і житлово-комунального господарства міської ради, Калуського міськрайонного відділу Управління державної служби надзвичайних ситуацій України в Івано-Франківській області та відділу поліції.

У розпорядженні зазначається, що мешканці міста можуть повідомляти про факти спалювання трави за телефонами гарячої лінії в управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради - 6-00-26, 6-68-42, приймальню міського голови - 6-28-01 та пожежно-рятувальну службу - 101.

Відповідно рейдова група при отриманні таких повідомлень виїжджатиме на місце події для фіксації порушення природоохоронного законодавства та правил благоустрою м. Калуша і проводитиме роз’яснювальну роботу серед населення щодо заборони спалювання сухої рослинності.

Водночас управління житлово-комунального господарства міської ради зобов’язали складати приписи за порушення правил благоустрою міста, а Калуський відділ поліції встановлювати осіб, винних у правопорушенні для подальшого притягнення їх до адміністративної відповідальності.

Управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради також готуватиме матеріали і направлятиме їх в Державну екологічну інспекцію в Івано-Франківській області для притягнення до відповідальності за порушення природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 77-1 (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачається накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 до 340 гривень, а на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1190 гривень.

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш розпорядження рейдова група палії трава

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: