Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші суттєво зросли надходження від плати за землю

Переглядів: 944

У Калуській міськраді відбулося засідання робочої групи з контролю за здійсненням плати за землю під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко .

Робоча група проаналізувала поступлення коштів до міського бюджету від плати за землю. Так, за І півріччя цього року ці надходження становлять 46304,32 тис. грн, що на 200 тис. грн більше від запланованих показників, повідомляє сайт Калуської міськради.

Додамо, що надходження від плати за землю включають в себе земельний податок з фізичних і юридичних осіб та орендну плату за землю.

Зокрема, сплата орендної плати юридичними особами за І півріччя перевищила поступлення за аналогічний період минулого року більше як на 1 млн грн.

Ріст надходжень спостерігається також і від орендної плати з фізичних осіб. Порівняно з аналогічним періодом минулого року цього платежу надійшло на 381,4 тис. грн більше.

Приріст надходжень від земельного податку, сплаченого фізичними особами, за І півріччя 2018 року у порівнянні із аналогічним періодом 2017 року складає 26,7 тис. грн. Порівнюючи надходження від сплати земельного податку юридичними особами, також бачимо ріст, який дорівнює 8% або 655,9 тис. грн.

Водночас під час засідання робоча група проаналізувала основні чинники, які впливають на повноту плати за землю. Позитивний результат, зокрема, дало уточнення і постійне оновлення бази даних зареєстрованих та прологнованих договорів оренди землі, яким займалися Калуське управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області, фінансове управління та земельний відділ міської ради.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш земля податки надходження

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: