Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші тариф на опалення для населення підняли лише на 15%

Переглядів: 1215

25 серпня виконавчий комітет Калуської міської ради розглянув питання щодо встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послугу з постачання теплової енергії комунальному підприємству «Водотеплосервіс» Калуської міської ради. Зокрема йшлося про тариф на опалення для тих, хто отримує тепло від котелень.

Як повідомив директор КП «Водотеплосервіс» Ігор Яковина, діючі тарифи востаннє встановлювала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, для населення ще у 2016 році, а для бюджетних установ та інших споживачів у 2017-му. Звісно, що за ці роки зросла заробітна платня, а також екологічний податок і вартість електроенергії, тому вони є збитковими. Відшкодування згідно з діючими тарифами становить лише 47%.

Окрім того, за словами керівника «ВТС», багато калушан переходять на автономне опалення, що також розбалансовує систему опалення, будинок опалюється, а платити нема кому. Відповідно збитки підприємства ростуть. Так, за минулий рік збитки від реалізації теплової енергії споживачам становили 32 млн гривень. Проте з міського бюджету «ВТС» надали 20 млн гривень фінансової підтримки.

Членам виконкому запропонували з цього приводу два проєкти рішення. Відповідно до одного пропонувалося встановити тарифи на послугу з постачання теплової енергії для потреб населення на рівні 1810,74 грн/Гкал (з ПДВ).

Інший варіант – це встановити для населення тариф лише на 15% вищий від діючого, тобто 1137,81 грн/Гкал, а різницю між встановленою і економічно обгрунтованою вартістю тарифу покривати за рахунок міського бюджету.

У результаті члени виконком підтримали другий варіант, тож вартість опалення для калушан, які отримують тепло від котелень, у новому опалювальному сезоні здорожчає лише на 15%.

Відповідно управлінню житлово-комунального господарства доручили розробити порядок та умови відшкодування комунальному підприємству різниці в тарифах з міського бюджету, який винесуть на затвердження сесії Калуської міськради.

Щодо мешканців міста, які отримують тепло від ТЕЦ, то для них тариф розроблятиме Калуська ТЕЦ. Яким він буде – наразі невідомо, але кажуть, що не вищим від цього.

Схожі матеріали за тегами: Калуш виконком тариф опалення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: