Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші тепло від ТЕЦу буде дешевше, ніж тепло від котелень

Переглядів: 1226

22 вересня виконавчий комітет Калуської міської ради розглянув питання «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її постачання та послугу з постачання теплової енергії Державного підприємства «Калуська Теплоелектроцентраль-Нова».

У серпні виконком затвердив тариф, за яким оплачуватимуть послугу з теплопостачання калушани, які отримують тепло від котелень. Його встановили на рівні 1137,81 грн за Гкал, що на 15% вище від діючого. Але оскільки цей тариф не покриває собівартості послуги, то різницю між встановленою і економічно обгрунтованою вартістю вирішили покривати за рахунок міського бюджету.

Цього разу члени виконкому затвердили тариф на опалення осель калушан, які отримують тепло від Калуської ТЕЦ.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Юрія Рекунова, тарифи для нового постачальника теплової енергії, тобто Калуської ТЕЦ, приймаються вперше. Наразі підхід до розробки тарифів помінявся. Тепер тариф ділиться на три складові: виробництво, транспортування і постачання теплової енергії.

Тариф на виробництво тепла для ТЕЦ вже затвердила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Тариф на транспортування теплової енергії від ТЕЦ мережами КП «Водотеплосервіс» затвердили на виконкомі у серпні. А тепер виконком прийняв рішення щодо тарифів на постачання теплової енергії ДП «Калуська ТЕЦ-Нова».

У результаті кінцевий тариф, за яким оплачуватимуть калушани за тепло від Калуської ТЕЦ, становитиме для населення 937,58 грн за Гкал (з ПДВ), для бюджетних установ - 961,72 грн за Гкал (з ПДВ), для інших споживачів - 971,86 грн за Гкал (з ПДВ).

Якщо брати до уваги тарифи на опалення, які були встановлені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у 2016 році і які діяли дотепер, то для населення нинішній тариф нижчий. Раніше він був встановлений на рівні 989,4 гривні за Гкал. А оскілька тепер вартість гігокалорії практично на 52 грн нижча, то це означає, що в новому опалювальному сезоні калушани платитимуть за тепло від ТЕЦу менше, ніж раніше.

Схожі матеріали за тегами: Калуш тепло тарифи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: