Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші відбулося ЗНО з математики – явка склала 76%

Переглядів: 838

Вчора, 25 червня, стартувало зовнішнє незалежне оцінювання з математики.

У Калуші для тестування задіяли два заклади освіти – школи №3 і №6, де підготували 35 аудиторій.  Участь брали випускники Калуша і Калуського району.

Як повідомила «Калуш ФМ» начальник управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян, для участі в тестуванні з цього навчального предмета зареєструвалося 512 учасників. Проте прийшли 388, що становить 76% від кількості зареєстрованих.

За словами Ірини Люклян, така низька явка пов’язана з тим, що вже після реєстрації на ЗНО Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3669, який звільняє випускників шкіл від проходження державної підсумкової атестації через пандемію коронавірусу, а ЗНО є добровільним і необхідним лише для тих, хто планує вступати у заклади вищої освіти. Відповідно частина учасників відмовилася від проходження ЗНО.

Для роботи на пунктах тестування залучали 88 педагогічних працівників. На кожному пункті були присутні медсестра і лікар.

Всі учасники зовнішнього незалежного оцінювання дотримувалися протиепідемічних правил, зокрема в обов’язковому порядку проходили температурний скринінг, дезінфекцію рук та зберігали соціальну дистанцію. Кожен мав змогу отримати додаткову медичну маску у пункті тестування.

До проходження тестування були допущені всі. Порушень під час ЗНО зафіксовано не було.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики оголосять до 17 липня.

А 30 червня відбудеться ЗНО з української мови. Воно обов’язкове для всіх випускників, тож буде найбільш масовим. У Калуші для його проведення будуть задіяні п’ять пунктів тестування, зокрема школи №№3, 4, 6, 7 і ліцей №2.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш ЗНО математика явка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: