Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші жінка й дитина ромської національності отримали документи (ФОТО)

Переглядів: 1337

Міністерство юстиції України докладає чималих зусиль для проведення документування та паспортизації осіб ромської національності.

Спосіб життя цих людей, їх звички та традиції іноді призводять до ситуації, коли декілька поколінь, а іноді і ціла родина не мають ні свідоцтва про своє народження, ні паспорта, ні свідоцтв про народження дітей і онуків. Звичайно, таким чином вони позбавляють себе захисту та допомоги з боку держави.

З метою проведення правопросвітницької роботи серед осіб ромської національності в рамках проекту Міністерства юстиції України "Я маю право" Калуський міський відділ ДРАЦС Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області минулого літа проводив зустрічі з ромами, які народилися в Берегово Закарпатської області, але тимчасово проживали в нашому місті.

- Тоді здавалося, що наші слова не зовсім були зрозумілі цим людям. Найбільше раділи діти, бо до них ми їхали з солодощами, зошитами та кольоровими олівцями, - зазначає начальник Калуського міського відділу ДРАЦС Ірина Очкур. – Але результати нашої роботи є. Молода циганка, яка минулого літа мовчки спостерігала за нами, звернулася до нашого відділу. Її цікавила процедура виготовлення паспорта, а зовсім скоро перший свій документ - свідоцтво про народження - отримав і її маленький синочок Радомир!

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш роми документи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: