Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуській ЦРЛ буде приймати сімейний лікар

Переглядів: 594

Про таку дещо незвичну послугу, яка надаватиметься в цьому медичному закладі, розповів генеральний директор КНП «Калуська центральна районна лікарня міської ради» Іван Красійчук.

– До цього впродовж багатьох років, – розповідає Іван Олексійович, – персонал лікарні при необхідності консультації та лікування звертався здебільшого за допомогою до лікарів медзакладу. Майже аналогічною була ситуація і щодо надання медичних послуг їх рідним. І дуже невелика частина як із числа працюючих, так і членів їх сімей зверталася в поліклініку, тобто до закладу первинної ланки медичного обслуговування населення. Це все робилося завдяки партнерським дружнім відносинам, і до цього вже ми всі звикли.

Після впровадження медичної реформи ситуація змінилася. Адже медичні заклади, зокрема і КНП «Калуська ЦРЛ», повинні рахувати кожну копійку, підтверджуючи надання тої чи іншої послуги. Одним із таких нових видів діяльності є введення в штаті нашої лікарні посади сімейного лікаря, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Нафтохімік-Калуш».

Щодо того, чи матиме сімейний лікар необхідну кількість пацієнтів Іван Красійчук зазначає, що з тим проблем не буде, адже, по-перше, в колективі лікарні працює близько тисячі медичного і технічного персоналу. А по-друге, в кожного є сім’ї, родичі, багато з яких теж будуть не проти стати пацієнтами сімейного лікаря, який працюватиме безпосередньо в приміщенні лікарні. Крім того, медики ЦРЛ запрошують до підписання чи перепідписання декларацій із нашим сімейним лікарем усіх тих калушан, хто виявить бажання.

Наразі кабінет сімейного лікаря вже облаштований у приміщенні консультативної поліклініки медичного закладу.

Сімейним лікарем Калуської ЦРЛ буде Соломія Лазоришин, яка певний час працювала лікарем у Новицькій ОТГ, а потім сімейним лікарем у тепер КНП «Калуська міська лікарня», що на вул. Каракая. Вона працюватиму із медичною сестрою Наталією Василів, яка є спеціалістом вищої категорії, має досвід роботи з укладання декларацій, виписки рецептів та з інших питань.

Сімейний лікар надіється на допомогу та тісну співпрацю з працівниками консультативної поліклініки, зокрема з головною медичною сестрою Оксаною Швед та профільними лікарями.

На знімку: Соломія Лазоришин та Оксана Швед.

Схожі матеріали за тегами: Калуська ЦРЛ сімейний лікар

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: