Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуській ЦРЛ лікар-гінеколог Павло Долик оперує лапароскопом

Переглядів: 35466

Медики Калуської центральної районної лікарні вміють проводити такі операції, які не роблять в жодному районному центрі Прикарпаття, а тільки в обласних клініках.

Про це пише Kalushcitynews.

Серед таких операцій -  гінекологічні операції малоінвазивним способом (хірургія, яка покликана мінімізувати втручання в тканини організму).

Сучасні ендоскопічні методи дозволяють проводити гінекологічні операції з якнайменшим втручанням в організм. Оперативне втручання, зазвичай, відбувається швидко та легко. Пацієнтки швидко одужують, в лікарні перебувають не більше двох-трьох діб.

У Калуській лікарні такі операції проводить лікар-хірург гінекологічного та лапароскопічного відділення Павло Долик. Лапароскопом він візуально оцінює стан внутрішніх органів хворої і проводить маніпуляції менш травматично для пацієнток, ніж при традиційному оперативному втручанні.

 Наразі, за словами Павла Долика,  в Калуській центральній районній лікарні можна проводити лапароскопію при всіх гінекологічних захворюваннях, які цього потребують. З початку року зроблено близько ста таких операцій.

Одна з нещодавніх планових радикальних операцій — пангістеректомія. Пацієнтці видалили матку з придатками. У жінки була пухлина лівого яєчника, міома матки, ускладнена кровотечею та передракове захворюванням шийки матки. Операція тривала 48 хвилин. Завдяки лапароскопу зробили три 5-міліметрові отвори та один 10-міліметровий.

Лапарокоп – це медичний інструмент завдяки якому Операції на внутрішніх органах проводять через невеликі отвори діаметром — 0,5-1,5 см

Нагадаємо, у Калуській центральній районній лікарні також встановлюють штучні суглоби.

 

Схожі матеріали за тегами: калуська црл операції гінекологія

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: