Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуському районі вивчають наслідки руйнувань, завданих негодою (ФОТО)

Переглядів: 245

Вчора, 23 липня, голова Калуської районної державної адміністрації Жанна Табанець, перша заступниця голови РДА Оксана Канюка та керівниця патронатної служби РДА Наталія Вібла відвідали населені пункти на території Рожнятівської та Перегінської територіальних громад, які зазнали пошкоджень унаслідок негоди, що тривала 20-21 липня, з посиланням на РДА повідомляє «Калуш ФМ».

Внаслідок інтенсивних дощів, що призвели до різкого підняття рівня води на р. Чечва у с. Нижній Струтинь Рожнятівської територіальної громади та на річці Радова у селищі Перегінське, пошкоджено комунальні дороги. Через зазначені руйнування втрачено частину автомобільного та пішохідного сполучення для кількох десятків жителів цих населених пунктів.

Голова РДА Жанна Табанець спільно з головою Рожнятівської територіальної громади Василем Рибчаком та головою Перегінської територіальної громади Іриною Люклян ознайомилися з наслідками негоди.

До складу робочої групи були залучені головний спеціаліст відділу захисту населення і територій управління з питань цивільного захисту населення ОДА Андрій Колдра та начальник Галицької дільниці Дністровського басейнового управління водних ресурсів Михайло Ватаманюк.

Побувавши на об’єктах, пошкоджених інтенсивними дощовими опадами, члени робочої групи визначили обсяги пошкоджень.

З метою налагодження належної життєдіяльності у с. Нижній Струтинь та у селищі Перегінське територіальні громади власними силами скоординували наявні технічні ресурси для ліквідації наслідків негоди. Зокрема, у селищі Перегінське грейдер розпочав розчищення русла річки Радова. В цьому могли переконатися представники робочої групи.

Крім того, також було пошкоджено дорогу місцевого значення загального користування у с. Станькова, на території Верхнянської територіальної громади, яка знаходиться на балансі ДП «Дороги Прикарпаття».

Загроза повеней ледь не щороку існує не тільки в Калуському районі, а й у більшості західних регіонів України. Тому для вирішення цієї проблеми необхідна консолідація зусиль місцевого, регіонального та державного рівня влад. Адже наслідки повеней мають затратний період відновлення і коштують надто дорого. Тому такі зусилля мають бути спрямовані на випередження  виникнення надзвичайних ситуацій.

Схожі матеріали за тегами: Калуський район підтоплення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: