Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У концертному залі Калуша тривають реставраційні роботи (ФОТО)

Переглядів: 1206

У концертному залі управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради проводяться реставраційні роботи, заплановані в рамках реалізації проєкту «Культура у віддзеркаленні – реставрація Будинку Культури в Сеїні (Румунія) та Концертного Залу в м. Калуш (Україна) у Мультикультурні Центри».

Нагадаємо, що Калуш виграв 10-мільйонний грант на реконструкцію концертного залу.  Офіційно про перемогу в конкурсі грантових проєктів за програмою прикордонного співробітництва «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2014-2020» Калушу стало відомо 21 грудня 2018 року. Проте грантовий контракт на реконструкцію концертного залу, відповідно до якого місто отримає понад 325 тис. євро, був підписаний 13 вересня 2019 року. 10% від суми, тобто 1,1 млн грн,  профінансує міський бюджет.

Розпорядником коштів по проєкту у Калуші є управління культури, на рахунки якого і надходитимуть грантові гроші.

Наразі у концертному залі, який згодом має стати сучасним мультикультурним центром, тривають реставраційні роботи.

За інформацією пресслужби Калуської міськради, наразі вже розведено мережі зовнішнього та внутрішнього електропостачання, водопостачання та теплопостачання; відреставровано сходові марші та підпірні елементи сцени; оздоблено стіни і підготовлено до фарбування, а також виконано облицювання санвузлів, встановлено вентиляцію та систему блискавкозахисту, облаштовано заземлення, залито фундаменти евакуаційних сходів.

Завершити роботи планують до серпня 2021 року відповідно до вимог міжнародного проєкту, сума якого становить понад 325 тис. євро та передбачає  витрати на реставрацію концертного залу, облаштування і озеленення прилеглої території,  придбання меблів, звукової та світлової апаратури, мікроавтобуса.

Також розглядається питання реставрації вхідних дверей концертного залу, які після завершення робіт будуть передані до місцевого музею.

Схожі матеріали за тегами: Калуш концертний зал ремонт

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: