Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Краєзнавчому музеї Калущини представили фотовиставку старих фотографій Калуша (ФОТО)

Переглядів: 1200

Переглядаючи старі світлини Калуша, часто не можемо впізнати на них сучасне місто. Та все ж можна спробувати. У Краєзнавчому музеї Калущини відкрилася виставка світлин старого Калуша.

– В основному представлені фотографії на антирамах – це є друга половина 20 століття – 60, 70, 80, 90-ті та навіть нульові, – розповів «Калуш ФМ» директор музейно-виставкового центру Артур Єфремов. – Тобто ми маємо можливість наочно, адже фотографія – це той продукт, який візуально показує і дає можливість порівняти, що було раніше і що є зараз, подивитися, як наше місто змінювалося в різні етапи свого формування.

В експозиції представлено 138 світлин.

– Вони згуповані за тематичним принципом: є пам’ятки архітектури, навчальні заклади, будови промислового Калуша, інші важливі об’єкти. Це світлини, розглядаючи які відвідувач може пригадати свої молоді роки, бо це ретро, і звичайно побачити такі пам’ятки, яких вже немає в Калуші, – додає старший науковий співробітник Краєзнавчого музею Калущини Іван Тимів.

Виставка не спонукає глядача поностальгувати за радянським минулим, політична та ідеологічна складова відкидається, зазначає Артур Єфремов, просто варто побачити як  змінювалося місто в той чи інший період:

– На деяких фотографіях можна побачити бруківку в центрі міста, яка зараз є заасфальтованою. Ми можемо подивитися, які були фонтани раніше, як їх звичайно білили і та скульптури, яких уже, на жаль, немає.

Представлені фотографії є фондом Краєзнавчого музею Калущини. Частину світлин було подаровано цього року музею родиною головної зберігачки фондів комунального закладу «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» Софії Цапів з фотоательє «Етюд»:

– Це фотоательє належано моїй тітці – Крицун Анні Володимирівні, яка померла, і її племінники успадкували її майно, в тому числі і світлини. Спільним рішенням вони передали ці світлини нам, у краєзнавчий музей в основний фонд, щоб ці роки 60, 70, 80-ті не  випали з історії Калуша.

Також на виставці експонуються старі фотоапарати, які належали дідові Софії Цапів Федору Баланді. А триватиме вона до кінця червня.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш виставка старі фотографії

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: