Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Міністерстві освіти розповіли, коли планують провести ЗНО та вступну кампанію

Переглядів: 544

Навчальний рік для всіх класів, крім випускників, завершиться 1 липня, як це передбачено законодавством. Для випускників завершення навчально року залежатиме від дат проведення ЗНО. А дати тестування залежатимуть від завершення карантину.

Про це повідомила тимчасова виконувачка обов'язків міністра освіти Любомира Мандзій, пише hromadske.

Так, якщо навчання відновиться у травні, МОН готове провести пробне ЗНО у травні. А основна сесія тестування відбудеться після 20 червня.

Якщо ж навчання відновиться у червні, пробне ЗНО можуть провести у червні до початку основної сесії, яка має відбутися також у червні.

«Ми готові розпочати ЗНО у червні, липні чи навіть у середині серпня. Якщо у середині серпня — то процедура тестування, отримання результатів, закінчиться в середині вересня. Вступна кампанія завершиться до середини жовтня», — зазначила Мандзій.

Вступну кампанію також продовжать, якщо ЗНО відбудеться у червні. Міністерство має підготувати зміни до правил прийому у заклади вищої освіти.

Також Мандзій розповіла, що Український центр оцінювання якості освіти у середині квітня представить відеоролик про пробне ЗНО. Також вона наголосила на тому, що цьогоріч тестування точно відбудеться.

Водночас державна підсумкова атестація для 4 та 9 класів буде скасована.

Навчальний рік для всіх класів, крім випускників, завершиться 1 липня, як це передбачено законодавством. Для випускників завершення навчально року залежатиме від дат проведення ЗНО

Нагадаємо, 25 березня Кабінет міністрів України запровадив режим надзвичайної ситуації та продовжив дію карантину по всій країні до 24 квітня.

 

Схожі матеріали за тегами: зно навчальний рік мандзій

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: