Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Мислові вшанували жертв Голодомору (ФОТО)

Переглядів: 1011

Щороку в четверту суботу листопада  по всій Україні,  у селах, селищах і містах, проходять жалобні віча за убієнними в часи голодоморів. На підприємствах, установах та організаціях району в цей день приспускають Державні Прапори України.

У селі Мислів поблизу хреста пам’яті жертв Голодомору відбулося районне віче, присвячене жертвам Голодомору 1932-1933 років, повідомляє прес-служба Калуської РДА.

Після відправи священнослужителями о. Іваном та о. Володимиром панахиди,  присутні хвилиною мовчання  вшанували загиблих голодною смертю.  Голова районної державної адміністрації  Іван Данів і голова районної ради Михайло Срібняк поклали квіти та запалили свічки пам’яті.

У промові виступаючі наголосили, що 1932-1933 роки – це одна з найтрагічніших сторінок в історії Українського народу, адже страшний невоєнний час забрав мільйони життів. Жодні  війни до цього часу не завдали  стільки втрат для української нації. Терор був проведений проти всього українського. Все робилося для того, щоб остаточно зламати українську націю як єдину національну силу, здатну на серйозний опір.

Історія вже винесла вирок вбивцям, які планували і вчинили Голод. Це – тоталітарна комуністична сталінська система, яка не має національних ознак.  Жертви Голодомору мають бути вшановані як мученики однієї з найбільших катастроф в історії людства.

У результаті Голодомору 1932-1933 років, за різними оцінками, загинуло від 3 до 7  мільйонів  людей. У 2006 році Верховна Рада визнала Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу.

Відтак після промов зі скорбними піснями виступили учні Ріп’янської школи. 

Схожі матеріали за тегами: Мислів віче голодомор

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: