Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Негівцях освятили нову дзвіницю-каплицю і дві меморіальні дошки (ФОТО)

Переглядів: 1433

У неділю, 15 жовтня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин з пастирським візитом відвідав громаду с. Негівці Калуського району. В часі візиту Владика звершив Архієрейську Божественну Літургію, а також освятив новозведену дзвіницю-каплицю.

Численні вірні, молодь та діти на церковному подвір’ї радо вітали Архієрея. За українським звичаєм діти вручили Митрополиту хліб та сіль, а парох о. Петро Мельник запросив Предстоятеля очолити святкові богослужіння, повідомляє прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Розпочались урочистості зі спільної Архієрейської Божественної Літургії, під час якої Владиці співслужили численні священнослужителі на чолі з отцем-деканом прот. Мироном Ящуком.

Після Літургії Владика подякував усім парафіянам за їхній вклад в розвиток парафіяльного життя та будівництво нової дзвіниці-каплиці. Кожному, хто прилучився до цієї великої справи, вручили подячні грамоти.

Відтак розпочалось водосвяття, а опісля відбувся чин освячення нової дзвіниці, яка служитиме як парафіяльна каплиця, куди матимуть нагоду в будь-який час прийти вірні, щоби помолитись та попросити у Господа благословення.

Також відбулось освячення двох пам’ятних дощок: священику Юліану Тарантюку, який служив у селі в 1936-1947 рр. та лікарю Ярославу Миндюку, співзасновнику Українського Католицького Університету.


Схожі матеріали за тегами: негівці дзвіниця освячення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: