Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Підгірках провели виїзну нараду щодо розчистки русла Млинівки і водовідвідних канав

Переглядів: 818

За дорученням міського голови Ігоря Матвійчука 9 червня відбулася робоча нарада керівників структурних підрозділів Калуської міської ради з представниками громади мікрорайону Підгірки щодо перспективи вирішення питань, пов’язаних із зливовими опадами. Громаду цікавило, коли розпочнуть роботи з поглиблення та розчистки русла р. Млинівка.

Під час наради зазначалося, що на 2020 рік в бюджеті міста передбачено 900 тис. гривень на відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану Млинівки в межах Калуша та 600 тис. гривень на очистку водовідвідних канав, повідомляє пресслужба Калуської міськради.

Також жителям мікрорайону повідомили, що в березні були проведені відкриті торги з метою визначення виконавця цих робіт. Проте фіскальнав служба виявила певні порушення, тому результати торгів скасували. Повторне оголошення тендеру відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» з урахуванням зауважень УЖКГ планує провести найближчим часом.

Представники влади разом з ініціативними представниками громади минулого року провели моніторинг територій, які зазнали підтоплення у 2019 році. За його результатами склали перелік першочергових заходів, які необхідно було здійснити для недопущення підтоплення житлових масивів Калуської міської ОТГ у 2020 році. Частину робіт виконали у 2019 році, частину продовжать цьогоріч.

Варто зазначити, що виконання руслоочисних та прочищувальних робіт у 2019 році дало позитивний ефект, тому не спостерігалось значного розливу річки та різкого підняття рівня води. Ситуація з підтопленням була контрольована.

Звернень громадян щодо підтоплення житлових будинків та присадибних ділянок до виконавчого комітету Калуської міської ради у цьому році не надходило.

Схожі матеріали за тегами: Підгірки Млинівка розчистка заходи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: