Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Студінці відбувся районний фестиваль вертепних дійств «Різдвяна містерія»

Переглядів: 1329

Перед чудовим християнським святом Василя Великого драматичні, зразкові аматорські, вокальні та художньо-мистецькі колективи району з’їхалися до Студінки, щоб продемонструвати вертепні дійства, колядки та віншування для всіх присутніх.

У по-особливому святковий день 13 січня для жителів Студінки вже вкотре гостинно відчинив двері районнийфестиваль різдвяної атрибутики та вертепних дійств «Різдвяна містерія». Присутні зустрічали на сцені Народного дому Студінки цікаві вертепні дійства та слухали стародавні колядки, повідомляє прес-служба Калуської РДА.

Дарували своє мистецтво драматичні колективи, учасники гуртків художнього читання та вокальні гуртки, серед яких вокальний колектив «Талісман» НД с. Студінка (керівник Ярослав Цимбалістий), який відкривав фестиваль піснею «З Новим роком і Рождеством».

Гостями фестивалю був колектив НД с. Вістова (керівник Олександр Новосад), який показавпрекрасне вертепне дійство.

Ще один драматичний колектив завітав на фестиваль з НД с. Верхня. Він продемонстрував присутнім справжній різдвяний дух.

Також завітав до Студінки вокальний колектив НД с. Степанівка (керівник Наталія Шпильчин), який потішив усіх присутніх натхненними колядками, подарувавши людям гарний настрій.

Своє мистецтво дарували також драматичний колектив НД с. Завадка (керівник Галина Бохінська), зразковий аматорський колектив «Калинова Сопілочка» НД с. Верхня разом з керівником Наталією Когут, драматичний колектив НД с. Негівці (керівник Світлана Ільчишин), вокальний колектив «Мелодія душі» НД с. Завій з керівником Лілією Мина, драматичний колектив НД с. Завій (керівник Світлана Петрів), драматичний колектив НД с. Боднарів (керівник Микола Минай). Вокальний дует Ані Семків та Олександра Турлая потішили всіх присутніх Маланкою, гучними колядами, та побажаннями.

А художньо-мистецький колектив НД с. Студінки під керівництвм Ірини Юрків вразив присутніхяскравим образом та милозвучним вокалом.

І на завершення районного фестивалю «Різдвяна містерія» на сцену вийшов фольклорний колектив НД с. Копанки під керівництвом Павліни Каблак, який урочисто завіншував всім глядачам на добрий, мирний та щедрий рік.

 

Схожі матеріали за тегами: Калущина фестиваль різвяна містерія

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: