Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У відділенні анестезіології та інтенсивної терапії Калуської ЦРЛ планують встановити систему протипожежної безпеки

Переглядів: 649

Загалом на встановлення протипожежної безпеки у Калуській ЦРЛ потрібно 7 млн гривень

У відділенні анестезіології та інтенсивної терапії Калуської центральної районної лікарні планують встановити систему протипожежної безпеки. На це з міського бюджету Калуша виділять 250 тис. гривень. Таке рішення ухвалили депутати міської ради, повідомила заступниця міського голови Наталія Кінаш. Щоб забезпечити пожежний захист у всіх приміщеннях медзакладу потрібно понад 7 млн гривень, з посиланням на Суспільне інформує «Калуш ФМ».

Загалом у Калуській центральній районній лікарні розміщені 425 ліжок. Разом із персоналом одночасно тут можуть перебувати приблизно 600 людей, проте у лікарні немає системи протипожежної безпеки. Щоб обладнати нею всі приміщення, потрібно понад 7 млн гривень, каже заступник генерального директора закладу з фінансово-економічної роботи Микола Дмитерчук. У 2022 році з бюджету громади мають виділити 1 млн 600 тис. гривень з цієї суми.

Микола Дмитерчук зазначає, що основна проблема лікарні зараз – це стан електромереж. Їх встановили за радянських часів, тому навантаження від сучасного потужного обладнання вони не витримують.

Інженерка з охорони праці Калуської центральної районної лікарні Галина Бухвак розповідає, що у великих відділеннях є по два або три щити. Крім того, в усіх коридорах є спеціальні наліпки та вказівники, план евакуації, пам’ятка, як діяти під час загоряння. З її слів, стежать у закладі й за технічною справністю засобів безпеки.

«У 2021 році ми закупили 20 вогнегасників. Перезаряджаємо їх по черзі: частину залишаємо у відділені, а частину возимо у Франківськ. Ще в нас є шість пожежних гідрантів навколо лікарні. У разі пожежі, треба під’єднати рукави. Є водойма. Автомобіль може заправитися на в’їзді в лікарню», – говорить Галина Бухвак.

У 2021 році на пожежну безпеку в лікарні витратили орієнтовно 100 тис. гривень.

«Ремонт контурів заземлення, заміну опор щорічно проводимо за наші гроші. Також щорічно після зими облаштовуємо і ремонтуємо блискавкозахист. Де потрібно – підремонтовуємо електромережі та електрощитові. Ми мусимо замінювати автомати, що ламаються, внутрішні протипожежні водопроводи, пожежні рукави – все», – каже заступник генерального директора закладу з фінансово-економічної роботи Микола Дмитерчук.

За словами заступниці міського голови Калуша Наталії Кінаш, 27 січня на сесії міської ради депутати затвердили цільову програму забезпечення пожежної безпеки в закладах охорони здоров’я на 2022-2026 роки. Також міська рада звернулася до уряду з проханням надати субвенцію на обладнання медзакладів протипожежними системами.

«Обладнати пожежну сигналізацію ми неспроможні. Дуже багато зобов’язань поклали на місцеві бюджети, а надходження не такі, яких би хотілося. Є також багато першочергових проблем, на які треба скеровувати гроші. І тому, я вважаю, у цьому питанні нам була необхідна допомога держави. Тим паче аналогічна програма вже є у закладах освіти», – зазначає Наталія Кінаш.

Зараз, згідно з указом президента, рятувальники проводять позапланові інструктажі та обстеження лікувальних закладів.

Начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Калуського районного управління ДСНС в області Роман Федоришин додає, на території Калуського району розташовані 149 медзакладів. З них 11 – стаціонарні, решта – медпункти або амбулаторії: «Більшість закладів на території району не обладнані системами протипожежного захисту. У деяких протипожежне внутрішнє водопостачання – у неробочому стані та потребує ремонту. З великих недоліків, які виявили: дерев’яні конструкції не оброблені вогнетривким розчином. Деякі установи не забезпечені первинними засобами пожежогасіння».

Наприкінці грудня 2021 року у Калуській центральній районній лікарні фахівці перевірили кисневі системи. Також надзвичайники та керівники підрозділів провели протипожежні інструктажі.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуська ЦРЛ протипожежний захист

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: