Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У водах Млинівки виявили перевищення аміаку і хлоридів (ФОТО)

Переглядів: 666

Жодна з досліджених проб, взятих в чотирьох локаціях з річки Млинівки, не відповідала вимогам Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів.

Як уже інформувало «Калуш ФМ», 29 січня до Калуської міської ради звернулися жителі мікрорайону Загір’я з повідомленням про виявлення нехарактерного забарвлення води (каламутного білого кольору) в річці Млинівка в районі вул. Луки Загірські.

Відповідно до звернення представники управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради спільно з фахівцями Калуської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» провели обстеження Млинівка вгору по течії річки з метою встановлення джерела забруднення, внаслідок якого вода в річці стала каламутною, місцями виявлено осад на дні річки, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на сайт Калуської міської ради.

Калуська міськрайонна філія надала протоколи досліджень води від 29 січня та висновки щодо її якості. Жодна з досліджуваних проб, взята в чотирьох локаціях, не відповідає вимогам ДСП планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом МОЗ України №173 від 19.06.96 року, додаток №11. У воді виявили запах вапна, підвищений показник кислотності – pH, перевищення вмісту хлоридів та аміаку.

Управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради направили результати проведених досліджень проб води з р. Млинівка в Калуський відділ поліції та в Державну екологічну інспекцію Карпатського округу щодо встановлення винних у даному забрудненні та притягненні до відповідальності за порушення природоохоронного законодавства.

ю

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш Млинівка вода забруднення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: