Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У закладах освіти Калуської ТГ від роботи відсторонили 25 невакцинованих працівників

Переглядів: 500

У Калуській територіальній громаді з введенням «червоної» зони учні 1-4 класів навчаються у звичному режимі, а 5-11 класів у всіх школах і надалі – дистанційно, оскільки в жодному закладі нема 100% вакцинованих працівників. Позашкілля, окрім Кімнати школяра, також працює дистанційно.

Про це сьогодні на оперативній нараді повідомила заступниця начальниці управління освіти Калуської міської ради Леся Кобзан, інформує «Калуш ФМ».

«Найближчим часом ми не зможемо вийти на очну форму роботи, оскільки за даними на 5 листопада у нас двома дозами провакциновано 80% працівників, двома дозами плюс довідка про протипокази і довідка про одужання 84%, однією дозою – понад 90%», – зазначила Леся Кобзан.

Також з 8 листопада набув чинності наказ МОЗ «Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням», до якого увійшли і освітяни. Тож із сьогоднішнього дня працівники закладів освіти, а це не лише вчителі, а й технічні працівники, водії і навіть кочегари, які не вакцинувалися від коронавірусу і не мають довідок про одужання чи про протипоказання до щеплення, відсторонені від роботи.

За словами Лесі Кобзан, наразі в усіх закладах освіти Калуської ТГ, тобто в школах, садках, позашкільних закладах і управлінні освіти, мали бути відсторонені 54 працівники. Проте з сьогоднішнього дня відсторонили лише 25 людей.

Як пояснила заступниця, 20 невакцинованих перебувають на довготривалих лікарняних, відповідно відсторонити від роботи їх поки що не можна. Цих працівників зможуть відсторонити в перший день виходу на роботу, якщо вони не матимуть відповідних довідок. Також 6 працівників взяли соціальні відпустки по догляду за дитиною та відпустки без збереження заробітної плати, одна людина надає ПЛР-тести, а ще двоє хворіють.

 Також є в освіті випадки, коли люди написали заяву про звільнення через категоричне небажання вакцинуватися.

Міський голова Андрій Найда запропонував ще раз переговорити з цими працівниками.

«Люди в емоціях могли написати заяву на звільнення. З ними треба ще раз поговорити, пояснити. За хороших фахівців треба боротися, спеціалістів не так просто знайти», – зазначив він.

Додамо, що при відстороненні зарплата за працівниками освіти не зберігається і стаж не нараховується. Працювати з дому відстороненим працівникам також не можна.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: