Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У ЗСУ нині служать 9 калуських медиків. Їх відзначили грамотами міського голови та грошовими преміями (ФОТО)

Переглядів: 349

Загалом лікувальними установами нагороджено до 70 медиків, члени сімей яких зараз воюють з російським окупантом

Сьогодні вся медична спільнота України відзначає професійне свято – День медичного працівника. Калуські медики в непростих умовах сьогодення готувалися до цієї дати з надією та вірою в Перемогу, адже своєю щоденною безперервною працею вони роблять величезний внесок у її наближення.

Як повідомив на Facebook-сторінці Калуський міський голова Андрій Найда, медицина займає чільне місце в запланованих напрямках Стратегії розвитку громади. І це абсолютно справедливо, адже вся ця робота спрямована на збереження та профілактику найціннішого – здоров’я наших мешканців, інформує «Калуш ФМ».

«Слід наголосити на тому, що наші медики вже не перший рік працюють в екстремальних умовах – масштабне реформування галузі, пандемія, війна… І будь-який період вимагав від працівників охорони здоров’я неабиякої пильності, працездатності, витривалості та разом з цим – неухильного виконання своїх прямих обов’язків задля порятунку людей», – написав очільник громади.

За його словами, медичні послуги у Калуській міській територіальній громаді злагоджено надаються розгалуженою мережею медичних закладів. Це 4 комунальні некомерційні підприємства – Центральна районна лікарня Калуської міської ради, Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги (в структурі центру – дитяча поліклініка, 5 амбулаторій, 8 ФАПів), Калуська міська лікарня та Калуська стоматполіклініка. На території громади працює ще й станція швидкої та невідкладної допомоги, яка є структурним підрозділом обласного центру.

Загалом колективи комунальних медичних підприємств налічують 1 750 працівників. Це велика когорта професіоналів своєї справи, якими пишається громада. Серед них є й такі, що вже за покликом серця відправились на фронт захищати Україну.

«Разом із нашими медиками, навіть у ці складні воєнні часи, ми намагаємося створювати для мешканців громади комфортні умови перебування у лікувальних закладах: відкриваються нові відділення, проводяться ремонтні роботи, придбавається обладнання, введені в експлуатацію нові ліфти. Фінансуємо всі цільові програми, піклуємося про благоустрій територій медичних установ», – додає Андрій Найда.

Сьогодні слід подякувати ще й усім благодійникам, які теж суттєво долучаються до підтримки та розвитку наших закладів охорони здоров’я. В цей час, коли в наші лікарні поступають ще й поранені бійці та евакуйовані люди, їхня допомога особливо цінна.

Ну, і, звичайно, напередодні свята не можна обійтись без вітань та приємних урочистих миттєвостей – відзначення медичних працівників нагородами. Цьогоріч грамотами міського голови та грошовими преміями удостоєно 8 лікарів та 1 медбрат – всі ті, хто нині служить у рядах Збройних сил України. Лікувальними установами нагороджено до 70 медиків, члени сімей яких зараз воюють з російським окупантом.

«Честь і слава їм, чекаємо якнайшвидшого повернення з Перемогою. А всім медикам – велика дяка за невтомну і надзвичайно благородну працю, за врятовані життя, за подаровані надії», – резюмує Калуський міський голова.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуська ТГ день медика

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: