Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Відповідь на петицію. Безкоштовний проїзд школярів у Калуші не передбачений

Переглядів: 1154

На сайті Калуської міськради надали офіційну відповідь на петицію калушанина Андрія Журова щодо безкоштовного проїзду для школярів в громадському транспорті міста.

22 листопада чоловік зареєстрував петицію, в якій висловив прохання-пропозицію до органів місцевого самоврядування міста запровадити для всіх школярів міста безкоштовний проїзд в громадському транспорті під час навчального року і в будні дні. Калушанин зазначає, що така практика існує для школярів в Івано-Франківську та Львові.

«Продовжити цю традицію має можливість і наше місто тим самим зробивши важливий внесок в соціальні ініціативи для дітей, які безумовно є нашим майбутнім і зробивши подарунок напередодні свята Св. Миколая і Різдва і прийняти цю ухвалу включивши її в бюджет на 2019 рік», - йдеться у петиції.

Оскільки електронну петицію підтримали 153 жителі міста, влада дала 20 лютого відповідь, що відповідно до додатку до Договорів з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Калуші, однією з окремих пільгових категорій населення, яким перевізники забезпечують безкоштовне перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування за рахунок своєї господарської діяльності, без відшкодування втрат від цих перевезень є діти до 10-ти років у супроводі батьків, які оплатили свій проїзд.

«Крім того, варто зазначити, що для реалізації запропонованої Вами ідеї в бюджеті міста Калуша на 2019 рік, затвердженого рішенням Калуської міської ради від 21.12.2018 року № 2022 «Про бюджет м. Калуша на 2019 рік», кошти для покриття втрат доходів від перевезення школярів перевізникам, що здійснюють перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування, не передбачені. Тому, подана Вами пропозиція може бути розглянута у випадку перерозподілу дохідної та видаткової частини бюджету міста за результатами І кварталу 2019 року», - зазначається у відповіді.

Водночас також повідомляється, що при підготовці до проведення чергового конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, який буде проводитись у цьому році, пропозиція щодо безкоштовного проїзду школярів в громадському транспорті міста буде розглянута.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: