Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Виконком дав дозвіл муніципалам на складання адмінпротоколів при порушенні правил торгівлі

Переглядів: 422

Сьогодні, 6 вересня, члени виконавчого комітету Калуської міськради розглянули питання про уповноваження старших інспекторів та інспекторів сектору з охорони громадського порядку відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради на складання протоколів про адміністративні правопорушення.

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міськради Іван Дембич, під час патрулювання інспектори муніципальної інспекції стикаються з такими порушеннями, як торгівля у невстановлених місцях, інформує "Калуш ФМ".

«Якщо раніше після зауваження люди адекватно реагували і припиняли торгівлю, то зараз на зауваження не реагують», – зазначив посадовець.

Тож з метою більш ефективного припинення даних правопорушень чотирьом інспекторам муніципальної інспекції надали право на складання протоколів, передбачених ст. 159 і 160 Кодексу України про Адміністративні правопорушення. Це стосується порушення правил торгівлі на ринках та торгівлі у невстановлених місцях. Санкція статті 159 передбачає штраф від 17 до 51 грн, 160-ї – від 17 до 119 грн, а якщо це промислова група то від 102 до 255 грн.

Посадові особи органів місцевого самоврядування, уповноважені виконкомом, відповідно до законодавства мають право складати такі протоколи.

Дані протоколи розглядає адміністративна комісія при виконавчому комітеті Калуської міської ради.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: