Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Виконком визначив ТзОВ «Калуш-транс» переможцем конкурсу за двома міськими маршрутами

Переглядів: 442

Сьогодні, 23 листопада, члени виконавчого комітету Калуської міської ради розглянули питання про визначення ТзОВ «Калуш-транс» переможцем конкурсу з перевезення пасажирів на двох міських автобусних маршрутах загального користування Калуської міської територіальної громади. 

Йдеться про обслуговування маршрутів №8 «Карпатська кераміка – Височанка» по вул. Євшана та №4 «Карпатська кераміка – Долинська», на які будуть задіяні 3 основні транспортні засоби та один резервний, інформує «Калуш ФМ».

Конкурс з перевезення пасажирів на цих маршрутах відбувся 9 листопада. Документи на участь подав лише один перевізник – ТзОВ «Калуш-транс».

Як зазначив начальник управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Юрій Соколовський, конкурсна документація, подана перевізником, не в повній мірі відповідала умовам конкурсу. Зокрема це стосувалося кількості транспортних засобів для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, яка повинна складати не менше 49%, а у даного перевізника було 25%. Тому конкурсна комісія прийняла рішення про укладання з ним договору лише на один рік.

При цьому посадовець додав, що якщо на приміських автобусних маршрутах загального користування інколи спостерігається конкуренція серед діючих перевізників, то на міських автобусних маршрутах загального користування протягом останніх років конкуренція відсутня. На один об’єкт конкурсу пропозиції подає лише один перевізник.

За його словами, відсутність конкуренції пояснюється тим, що відповідно до чинного законодавства України на приміських маршрутах перевізники самостійно розраховують і встановлюють вартість проїзду, а  на міських автобусних маршрутах загального користування вартість проїзду затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради.

Відтак на Калущині протягом 2018-2021 років тарифи на проїзд на приміських автобусних маршрутах загального користування змінювалися чотири рази, а на міських автобусних маршрутах у Калуші останнє підняття тарифу відбулося у 2018 році. Тому міські автобусні маршрути на грані рентабельності.

- Це не є настільки прибутковий бізнес. Транспортні засоби в останні роки практично не оновлюються. Нові автобуси закуповувало тільки місто. У даного перевізника останній транспортний засіб закуплявся у 2013 році, – додав Юрій Соколовський.

Члени виконкому визначили ТзОВ «Калуш-транс» переможцем конкурсу і рекомендували управлінню економічного розвитку міста міської ради укласти з ним договір з перевезення пасажирів на даних міських автобусних маршрутах загального користування на один рік.

 

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: