Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Вівчар Василь Стефурак з отримає від держави понад 30 мільйонів гривень на розвиток вівчарства у Карпатах

Переглядів: 1366

Минулого року Василя Стефурака, фермера-вівчаря з одного з сіл Печеніженської об’єднаної громади, що на Прикарпатті, запросили працювати в Туреччину. Пропонували великі гроші, найкращі умови роботи. Але він відмовився і залишився в Карпатах, бо мав план, як врятувати українське вівчарство і дати можливість рідному краю розвиватися.

Пану Василю 42 роки, він має 200 голів породистих вівців, часто носить традиційне гуцульське вбрання, хвацько грає на дримбі, допомагає іншим вівчарям і вірить, що гуцули і вівці – це нероздільно.

З дитинства займався традиційним карпатським вівчарством, під час роботи в Казахстані та Киргизстані побачив, як розводять вівців там. А майже два роки тому як учасник першого сезону програми «Громада на мільйон» поїхав до Австрії на навчання і перейняв кращий європейський досвід, побачив, як столітні традиції можна підкріпити сучасними технологіями.

Спираючись на свій досвід і надихнувшись побаченим в Європі, пан Василь розробив проект відродження українського вівчарства.

Василь Стефурак дав велике інтерв’ю «Ресурсному центру зі сталого місцевого розвитку».

Чоловік розповів чому для нього близька тема вівчарства, про проблеми в цій галузі, та свій план відродження вівчарства у Карпатах.

Інтерв’ю з вівчарем-ентузіастом можна прочитати тут.

За інформацією Мінрегіону, проект Василя Стефурака таки потрапив до проекту Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки. Загальна сума його фінансування – 43 млн грн, з державного бюджету – 31 млн грн.

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: вівчар стефурак проект проект

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: