Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Влада – підприємцям: повторного конкурсу не буде і кіна теж

Переглядів: 2038

Повторного конкурсу на право оренди місць для спорудження кіосків для провадження підприємницької діяльності у місті не буде.

Таке рішення вчора озвучив міський голова Ігор Матвійчук під час засідання конкурсної комісії.

Нагадаємо, що 13 червня міська рада провела конкурс на право оренди окремих конструктивних елементів благоустрою міста для розміщення стаціонарних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Йшлося про місця для встановлення кіосків, павільйону та облаштування автобусних зупинок з приміщеннями комерційного призначення.

Як уже інформувало «Калуш ФМ», підприємці надзвичайно активно торгувалися і довели ціну на об’єкти до сотень тисяч. Міський бюджет мав би поповнитися на понад 3,5 млн грн. Проте жоден із переможців конкурсу не заплатив заявленої суми.

Окрім того, за словами міського голови, один із переможців активно обдзвонював підприємців і переконував не платити.

«Повторного конкурсу по цих обєктах не буде. Крім того, я готую розпорядження про інвентаризацію», - заявив керманич міста.

Позиція учасників конкурсу, які просто влаштували цирк, обурила не лише владу, а й представників бізнесу.

Перший заступник міського голови Галина Романко зазначила, що умови конкурсу були зрозумілі для всіх. Ціни на об’єкти також не були взяті зі стелі, а цілком обгрунтовані.

- Було проведено багато роботи, затрачено чимало ресурсів,  ми вишуковували ці місця,  було вирішене питання і з земельними ділянками, тож я згідна, що повторного конкурсу проводити не варто. Проте пропоную до вівторка попрацювати над пропозиціями щодо умов, щоб надалі уникнути таких моментів, - запропонувала вона.

Тепер відповідно до передбаченої процедури міська рада надішле листи «другим» номерам, тобто підприємцям, які під час торгів запропонували передостанню суму, з пропозицією укласти угоди. Час на проплату заявленого їм нададуть до п’ятниці.

Проте, за словами головного архітектора міста Романа Кузика, більшість із цих «других» в телефонному режимі уже відмовилися від цієї пропозиції.

Члени конкурсного комітету також озвучили, що дехто з підприємців подав заявку на участь по шести об’єктах, а проплату зробив по чотирьох, долучивши на інші копії квитанцій.

Йшлося про оплату за участь в розмірі 85 гривень. Звісно, це мізер. Але цей факт красномовно говорить про порядність одного із учасників.

Останню крапку у цьому комерційному конкурсі поставлять наступного тижня. Але однозначно, що кіна більше не буде.

 

Фото з OLX.ua

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: маф кузик торги підприємці

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: