Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Влада Калуша і науковці напрацьовують першочергові заходи з вирішення проблеми із просіданням землі над гірничими виробками

Переглядів: 492

27 січня відбулась нарада робочої групи щодо напрацювання переліку першочергових дій, спрямованих на вирішення екологічних проблем Калуського гірничопромислового району.

У нараді взяли участь міський голова, перший заступник міського голови, представники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, ДУ «Державний науково-дослідний проектний інститут основної хімії» та управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради.

В ході наради було розглянули пропозиції першочергових заходів з вирішення екологічних проблем Калуського гірничопромислового району та визначення їх вартості, обговорили питання проведення у 2021 році екологічного моніторингу на території Калуської міської територіальної громади з метою прогнозування просідання земної поверхні над відпрацьованими шахтними пустотами рудників «Калуш», «Голинь», «Ново-Голинь», визначення ризиків для житлових будинків та прогнозування процесів просідання земної поверхні.

Як інформувало «Калуш ФМ», у Кропивнику неподалік осель на землях сільськогосподарського призначення, які частково обробляються, на довжині орієнтовно 250-300 м відбулося просідання грунту з порогом 30 см.

На сьогодні ситуація на місці зсуву перебуває під контролем з боку органів місцевої і обласної влади, щоб у випадку ймовірного виникнення надзвичайної ситуації своєчасно зреагувати та надати допомогу жителям, домівки яких розташовані у зоні просідання.

Створено робочу групу за участю фахівців, головним завданням якої є напрацювати відповідний план заходів, який ґрунтуватиметься на експертних дослідженнях.

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: Кропивник просідання заходи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: