Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Водій, який смертельно травмував чоловіка у Калуші, відбувся іспитовим терміном

Переглядів: 358

Калуський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який вчинив порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

7 грудня 2020 року близько 12.10 обвинувачений, керуючи бортовим малотоннажним автомобілем Mercedes-Benz Sprinter 413CDI, під’їхав до приміщення у Калуші по вул. Петра Каракая, 32а та повернув у провулок зліва, де зупинив керований ним автомобіль. В цей час із провулку повз його автомобіль зі сторони водія проїхав на велосипеді потерпілий, який, під’їхавши до проїзної частини зупинився, зійшов з велосипеда та, пропустивши автомобіль, почав переходити через проїзну частину на протилежний бік дещо по діагоналі проїзної осі, опинившись позаду автомобіля Mercedes-Benz Sprinter 413CDI. В цей час обвинувачений, не врахувавши дорожньої обстановки, яка склалася перед початком руху, не переконався, що це буде безпечним і не спричинить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, розпочав рух вказаним автомобілем заднім ходом та спричинив наїзд задньою частиною автомобіля на чоловіка, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Галичину».

У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху України трапилась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких настала його смерть.

Захисник обвинуваченого в судовому засіданні просив суд, враховуючи всі пом’якшуючі обставини, а саме те, що він вину визнає, щиро кається, сприяв розкриттю злочину, частково відшкодував потерпілій моральну шкоду, позитивно характеризується, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, застосувати відносно його підзахисного ст. 75 Кримінального кодексу України.

Обвинувачений в судовому засіданні вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю, обставини вчиненого ним кримінального правопорушення підтвердив відповідно до викладеного. Розкаявся у вчиненому, просив суворо його не карати.

Потерпіла подала суду заяву, в якій зазначила, що жодних претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має. Просить суд суворо його не карати та розглядати кримінальне провадження у її відсутності.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням та встановити йому іспитовий строк тривалістю у 2 роки.

Вирок виніс суддя Роман Якимів за участю прокурорки Сапожникової Ю.О.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш суд водій смертельне травмування вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: