Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Водій, який утік з місця ДТП на Калущині, відбувся умовним терміном

Переглядів: 305

Калуський міськрайонний суд виніс вирок щодо жителя Калущин, який вчинив смертельну аварію та втік з місця ДТП.

Як ідеться в матеріалах справи, 1 вересня 2020 року о 02.35 обвинувачений, керуючи автомобілем марки «Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI, рухався ділянкою автодороги Н-10 Стрий – Чернівці – Мамалига, що між населеними пунктами м. Калуш та с. Вістова Калуського району Івано-Франківської області у напрямку м. Чернівці.

У цей час на проїзну частину дороги у невстановленому місці справа наліво відносно руху автомобіля почав перетинами 60-річний пішохід, чим створював водію небезпеку для руху. При наближенні до потерпілого водій не мав можливості виявити пішохода, який був одягнений у темний одяг, на достатній відстані для уникнення наїзду шляхом своєчасного застосування екстреного гальмування, в результаті чого вчинив наїзд на потерпілого.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди чоловік помер на місці події від отриманих тілесних ушкоджень у вигляді відкритої черепно-мозкової травми з переломами кісток основи та склепіння черепа, крововиливами під оболонки та в речовину головного мозку, крововиливами в м`які покриви голови, забійною раною волосистої частини голови, що ускладнилася набряком та набуханням головного мозку, внаслідок чого він не міг вижити при наданні кваліфікованої медичної допомоги.

Після наїзду на пішохода водій, достовірно знаючи, що такими своїми діями він поставив потерпілого у небезпечний для життя стан, маючи можливість для надання допомоги, не виконав свого громадянського обв’язку, що покладений на нього законом і загальновизнаними нормами моралі, а саме – не переконався чи потребує потерпілий допомоги, не вжив можливих заходів для надання йому домедичної допомоги, не викликав бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги та не відвіз потерпілого до найближчого лікувального закладу своїм транспортним засобом, а умисно залишив його у небезпечному для життя стані та втік з місця події.

Обвинувачений в судовому засіданні вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю, зазначивши, що вчинив дане кримінальне правопорушення у стані шоку, оскільки сильно перелякався, тому й покинув місце ДТП. Розкаявся у вчиненому, просив суворо його не карати.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 135 КК України, та призначити покарання – два роки позбавлення волі. Відповідно до ст.75 КК України суд звільнив його від відбування покарання з іспитовим терміном один рік.

Схожі матеріали за тегами: Калуш ДТП

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: