Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Водопровідна вода у Калуші в нормі, а в криничній в Пійлі виявили перевищення хлоридів

Переглядів: 754

Протягом ІІІ кварталу цього року фахівці Калуської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський лабораторний центр МОЗ України» продовжували проводити моніторингові дослідження води в контрольних точках.

Зокрема з контрольних точок центрального міського водопроводу за санітарно- хімічними та мікробіологічними показниками дослідили по 12 взірців води. Всі проби питної води з центрального водопроводу КП «Водотеплосервіс» відповідали вимогам ДСан ПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною», повідомляє пресслужба Калуської міської ради.

Також дослідили 30 взірців води криничної з контрольних точок міста та району. Лише одна з них не відповідала вимогам ДСан ПіНу 2.2.4-171-10 за санітарно-хімічними показниками безпечності та якості питної води.

У досліджених 5 пробах води криничної в мікрорайонах Калуша перевищення вмісту хлоридів не виявили.

Провели також дослідження 9 проб питної води із криниць мешканців  с. Кропивник, 8 - в с. Сівка Калуська, 6 - в с. Мостище, 2 - в с. Пійло. Перевищення вмісту хлоридів виявили тільки в одній пробі в с. Пійло на вул. Львівська,48. Вміст хлоридів тут становив 600,0 мг/дм3. Обстеження всіх індивідуальних криниць не проводили в зв’язку з поширенням корона-вірусної інфекції  COVID-19.

Досліджували і води з поверхневих водойм в зоні впливу Домбровського кар’єру: 4 проби з р. Кропивник, 4 проби з обвідного каналу р. Сівки. Перевищення вмісту хлоридів не виявили.

Провели спеціалісти лабораторного центру і дослідження 4-х проб води з контрольних свердловин (в СЗЗ полігону токсичних відходів ТзОВ «Оріана Галев»), 4-х проб з поверхневих водойм (п. Сапогів, вище та нижче полігону), 4-х проб ґрунту на визначення вмісту гексахлорбензолуж. Всі проби стандартні.

Схожі матеріали за тегами: Калуш вода проби

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: