Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Як займатися спортом під час карантину. Поради від «Спорт для всіх»

Переглядів: 779

Хоч карантинні заходи й змушують нас цілими днями сидіти вдома, проте забувати про фізичну активність не варто. Адже рухливий спосіб життя так само важливий, як і ретельне миття рук та збереження дистанції.

Навіть під час карантину цілком можливо виконувати фізичні вправи та займатися спортом. Головне — робити це свідомо та без шкоди для себе й інших, радить Калуський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Корисні поради, як бути активним в цей час.

Важливо робити перерви між тривалим сидінням

Якщо ви дивитеся кіно, працюєте за комп’ютером, то обов’язково вставайте кожні 20-30 хвилин, розминайтеся, потягуйтеся, робіть невеликі активності 3-5 хвилин. Такі активні перерви — це вже вагомий внесок у збереження здоров’я.

Виходьте на пробіжки

30-60 хвилин бігу на свіжому повітрі можуть бути дуже корисними для імунітету, серцево-судинної та  дихальної систем.

Але важливо дотримуватися елементарних правил безпеки, зокрема уникати місць скупчення людей. Тому найкраще бігати парками або лісосмугами та не контактувати з іншими людьми. Безпечна дистанція - 1,5-2 метри. Її варто дотримуватися навіть під час тренування.

Бігайте на самоті

Індивідуальну пробіжку можна поєднати з прослуховуванням аудіокниги чи подкасту, або ж використати цей час для роздумів.

Регулюйте інтенсивність навантаження

Складіть план тренувань вдома та призначте час на фізичну активність кожного дня.

Якщо спортзали зачинені на карантин, то вдома ви спокійно можете приділити годину часу, щоби розім’ятися та виконати вправи з власною вагою.

Танцюйте, робіть прибирання, грайте зі своїми дітьми, виходьте на прогулянку або ж підіймайтеся сходами, коли повертається з магазину додому. Використовуйте кожну можливість бути активними.

Схожі матеріали за тегами: Карантин спорт поради

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: