Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

З початку року у Калуській ЦРЛ отримали допомогу з лікування COVID-19 112 осіб, з них 103 – одужали, 9 – померли

Переглядів: 546

Таку інформацію у ході чергової наради у Калуського міського голови повідомив медичний директор закладу Валерій Паляниця.

За його словами, з початку пандемії на коронавірусну інфекцію захворів 221 медичний працівник. З них наразі на лікарняному перебуває 17 медиків, на стаціонарному лікуванні – 4.

– Забезпеченість ліками і витратними матеріалами достатня, – зазначив Валерій Паляниця.На стадії завершення роботи із розширення кисневої мережі. Крім того, по НСЗУ запрацював 33-ій пакет – перехідне фінансове забезпечення комплексного надання медичної допомоги, що дає нам можливість зберегти всі виплати, доплати на січень, як мінімум, які проводилися раніше медичним працівникам.

Однак, як проінформував Валерій Паляниця, заклад має проблеми з закупівлями:

– Торги проходять важко. Багато пішли під повторне оголошення. Це стосується і ліків, і харчових продуктів, і бензину.

Як повідомила заступник міського голови Наталія Кінаш, у Калуській ЦРЛ для тих, хто поступає на госпіталізацію, ІФА-тест та ПЛР проводять безкоштовно:

– Крім того, ми проводимо швидке тестування методом ІФА, до години видаємо результат швидким тестом. Встановлена ціна 450 гривень. Кожен може його пройти за бажанням, звертаючись у поліклініку Калуської ЦРЛ.

У Калуському ЦПМСД захворіло 88 працівників, повідомив директор медичного закладу Михайло Гаврилишин.

– ПЛР забираємо безоплатно, однак почалися затримки з результатами з обласного центру.

Поводимо забори на платній основі методом ІФА з вени на антитіла імуноглобуліни М і G – 360 гривень за одне визначення. Отримали 400 тестів до антигену на COVID-19, за 4 дні використали 112. У нас є й американські тести, їхня вартість 600 гривень.

За словами Наталії Кінаш, і по Калушу, і по району спостерігається приріст захворюваності на коронавірус. Так, якщо за тиждень станом на 20 січня було виявлено 44 нових випадки захворювання, то на 27 січня – 71, а на 3 лютого – вже 78 випадків, і це тільки тих пацієнтів, які діагностуються ПЛР+.

– Станом на 5 лютого зафіксовано 7696 випадків, із них за останню добу 31, – зазначила Наталія Кінаш. – Лабораторно підтверджено від початку пандемії 3038 випадків, з них 133 – летальних. Завантаженість ліжок по Калуській ЦРЛ та райлікарні – 31%, що є нижчим по області (57%).

 

Схожі матеріали за тегами: КОВІД Калуш Калуський район

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: