Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За час локдауну до Калуського суду надійшла тільки одна справа про порушення карантину

Переглядів: 495

24 січня в Україні закінчився посилений карантин. Під час локдауну влада, намагаючись зменшити мобільність населення, обмежила продаж товарів не першої необхідності. Зокрема у супермаркетах не можна було купити батарейки, шкільне приладдя (хоча дистанційне навчання розпочалося), шкарпетки. А оскільки зачиненими були і господарські магазини — то і лопати, аби відкидати сніг, якого в той час нападало чимало. А є попит — є і пропозиція. Продавці ризикували і продавали заборонений товар. За це правоохоронці на них складали протоколи. Чи були такі випадки на Калущині?

Як повідомив Олег Ониськів, головний спеціаліст із забезпечення зв'язків з засобами масової інформації Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області, в період з 8 до 25 січня до Калуського суду надійшла тільки одна справа. Але протокол був складений ще 4 грудня 2020 року на водія, який здійснював перевезення пасажирів без маски. Розгляд справи відбудеться четвертого лютого, інформує КалушNews.City.

Тим часом в Україні є кілька справ і за недотримання посиленого карантину. Зокрема, як пише «Главком», у судовому реєстрі є чотири справи щодо продажу шкарпеток: протоколи склали у Радехові, що на Львівщині, у Кривому Розі, Сумах та на Донеччині. Серед порушників – завідувачка Будинку культури на Вінничині, яка дозволила провести збори з питання проведення водопроводу, двоє підприємців з Рівненщини (не закрили крамниці «Гараж» та «Продаж ноутбуків»), пенсіонер з Дніпропетровщини (не закрив павільйон непродовольчих товарів) і власниця магазину квітів з тієї ж області, а також багатодітна мати зі Львівщини, яка торгувала свічками. У більшості випадків суд звільняв порушників від покарання, обмежившись усним зауваженням.

Загалом за даними Державної судової адміністрації, станом на 20 січня 2021 року до судів надійшло 76 тис. протоколів за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (“Порушення правил карантину”). Із них 17 тисяч суди повернули правоохоронцям. Наразі виписали штрафи 3,5 тисячі осіб.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуський суд справа карантин

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: