Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За два тижні у Калуському Центрі комплексної допомоги постраждалим унаслідок війни допомогу вже отримали 785 сімей (ФОТО)

Переглядів: 303

Два тижні тому за підтримки ГО «Мартін-клуб» та фонду німецького співробництва GIZ на базі волонтерської спільноти БО «БФ «Крила підтримки» та ГО «Чисті серця Калуш» (вул. Пушкіна, 9а) розпочав свою роботу Центр комплексної допомоги постраждалим унаслідок війни.

Його завдання – надання психологічної, соціальної, правової та консультації домедичної допомоги тим, хто опинився в складних життєвих обставинах, постраждав від домашнього насильства і насильства за ознакою статі, інформує «Калуш ФМ».

З 16 до 27 травня у Центрі отримали допомогу 737 сімей, в яких 1 898 осіб – із числа переселенців, та 48 сімей (157 місцевих мешканців), котрі опинились у скруті.

Усім потребуючим надали продуктові набори та гігієнічні товари, одяг та взуття для дітей та дорослих. Забезпечили маленьких українців та українок дитячим харчуванням, підгузками, візочками, повідомили на сторінці Центру у соцмережі Facebook.

Юрист установи разом із правниками Калуського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги надали юридичні консультації щонайменше 80 переселенцям. З них із трудового права – близько 30%, з сімейного – 20%, документування військових злочинів – 25%, з питань державних соціальних гарантій (пенсій, виплат) – 15%, з питань вчинення нотаріальних дій (довіреності, заповіти, відчуження майна) – 10%.

 

Команда психологів надала 33 індивідуальні психологічні консультації, з них 9 – для дітей.

Також у Центрі виявили дуже різні потреби, зокрема:

– юридична допомога для глухої людини;

– забезпечення матрацами компактних поселень переселенців;

– корм для котиків та собак;

– репетитор з математики для хлопчика 11 років;

– доставка продуктового набору та гігієнічних товарів для багатодітної сім’ї з 3 маленькими хворими дітками.

У Центрі комплексної допомоги постраждалим унаслідок війни дякують усім волонтерам, які забезпечують справжній сервіс для потребуючих, партнерам – за допомогу і підтримку продуктами, гігієнічними товарами, кормами для тварин, а клієнтам – за витримку та щирість.

Схожі матеріали за тегами: Калуш ВПО допомога

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: