Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За кошти бюджету у багатоповерхівках Калуша встановлюватимуть індивідуальне опалення. Почнуть з вулиці Рубчака

Переглядів: 1109

Наприкінці минулого року на сесії Калуської міської ради було прийнято Програму встановлення автономного опалення в багатоповерховій забудові Калуша на 2019 рік.

Згідно з нею, в місті планують вперше за бюджетні кошти поставити індивідуальне опалення мешканцям міста, які проживають у багатоповерхівках, де встановлено вже понад 60% автономного опалення, повідомляє «Нафохімік-Калуш».

Тоді міський голова Ігор Матвійчук запропонував виділити для початку з міського бюджету на ці потреби 1 млн гривень і створити робочу групу із відповідних спеціалістів, яка б детально вивчила це питання, напрацювала положення, визначилася із першочерговими будинками, видом опалення (газові конвектори, електричні котли), матеріальною компенсацією калушанам та ін.

Нещодавно депутати повернулися до цього питання і додатково виділили ще 2 млн гривень на вищезгадану програму.

Начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Юрій Рекунов своєю чергою поінформував присутніх, що спеціально створена комісія провела наразі вже три засідання.

Механізм розподілу коштів розробляємо, виходячи з економічної доцільності та соціальної справедливості, але чітких рішень ще немає, – зазначив посадовець. – Очевидно, що найперше треба допомагати зі встановленням індивідуального опалення тим калушанам, які проживають на вул. Рубчака. Це дозволить закрити збиткову котельню…

До слова, раніше директор «Водотеплосервісу» Ігор Яковина також зауважив, що котельня на вул. Писарська завдає їхньому підприємству чималих збитків – 2 млн гривень у рік.

Встановлена потужність цієї котельні становить 14,8 ГКал/год, а використовується лише 0,99 ГКал/год, – акцентував І. Яковина.

Депутат Ігор Хемич своєю чергою запропонував після цього перейти у мікрорайон вул. Малицької, де котельня також збиткова.

Щодо досвіду з переходу на автономне опалення за міські кошти, то він у Калуші вже є. Зокрема, у 2011 році було прийнято рішення відключити котельню на вул. Долинській, яка на той час приносила 400 тис. гривень збитків. Тоді у 90 квартирах було встановлено газові конвектори. За кошти з міської казни пропонували бюджетні варіанти. Ті ж калушани, які хотіли дорожче обладнання, брали дольову участь у його купівлі.

Схожі матеріали за тегами: Калуш бюджет індивідуальне опалення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: