Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За ножове поранення калушанина – 1 700 гривень штрафу

Переглядів: 246

У Калуші власника квартири, який завдав ножового удару наймачеві, притягнули до відповідальності. Про це йдеться у повідомленні Калуського міськрайонного суду, інформує «Калуш ФМ».

У судовому засіданні встановлено, що в листопаді минулого року обвинувачений біля будинку в м. Калуші на ґрунті особистих неприязних відносин учинив словесний конфлікт із потерпілим, який попередньо винаймав у нього житло. Мешканець Калуша, з метою умисного спричинення тілесних ушкоджень, наніс потерпілому удар невстановленим колючо-ріжучим предметом у ділянку лівого плеча.

Внаслідок умисних протиправних дій потерпілому були спричинені тілесні ушкодження у вигляді колото-різаної рани в ділянці плеча, яка згідно з висновком експерта відноситься до легких тілесних ушкоджень, що викликали короткочасний розлад здоров’я.

Обвинувачений упродовж судового розгляду вину у пред’явленому обвинуваченні визнавав частково. Стверджував, що дійсно поводився агресивно щодо потерпілого, оскільки він та його друзі спровокували його. Не заперечував, що мав ніж у руці, однак ствердив, що не наносив потерпілому удар даним ножем. Ніж він узяв для свого захисту. Однак в останньому слові свою вину у вчиненні інкримінованого йому діяння визнав та просив його суворо не карати. 

Потерпілий у судовому засіданні розповів, що домовився із власником житла про оренду квартири на одну добу та прийшов туди разом із своєю дівчиною, провів з нею деякий час та провів її додому. Після цього до нього на орендовану квартиру за погодженням з обвинуваченим прийшли його друзі, де вони проводили час. Близько 23:00 прийшов власник квартири та почав виганяти їх з квартири, оскільки, з його слів, були скарги сусідів на їхню поведінку. Після цього він із друзями покинули квартиру, однак забули там деякі речі.

Оскільки вони забули в орендованій квартир речі, то домовилися із власником квартири про зустріч, щоб забрати їх. Близько 00:00 потерпілий з друзями на таксі під’їхали до будинку, обвинувачений відчинив двері автомобіля, тримаючи в обох руках по великому ножу, нахилився в салон автомобіля та спробував нанести удар дівчині, однак не попав. Після цього вона перескочила з місця, де сиділа, а він відчув удар в ліву руку в ділянку біцепса та в нього відкрилася кровотеча. Таксист неспішно поїхав з цього місця, незважаючи на їхні крики, та вони направилися в район відділення Калуської музичної школи, що на вул. Коновальця, звідки він пішов додому. Батькові сказав, що впав, і той обробив його рану. Вважає, що даний конфлікт стався через їхню поведінку в орендованій квартирі, а також перебування обвинуваченого в стані сп’яніння.

Даючи оцінку зібраним по справі доказам, суд прийшов до висновку, що дії обвинуваченого слід кваліфікувати за ч. 2 ст. 125 КК України, оскільки він умисно спричинив легкі тілесні ушкодження потерпілому, що викликали короткочасний розлад здоров’я.

Реалізуючи принцип законності, справедливості та індивідуалізації покарання, суд вирішив призначити покарання обвинуваченому у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 гривень.

Схожі матеріали за тегами: Калуш суд вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: