Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Зі старостами Калуської ТГ провели роз’яснювальну роботу щодо вакцинації (ФОТО)

Переглядів: 525

На сьогоднішній день не існує специфічного лікування проти коронавірусної хвороби COVID-19, тож для того, щоб зберегти своє здоров’я, потрібно мінімізувати ризик або навіть унеможливити ймовірність інфікування. Це стає можливим саме завдяки проведенню масової імунізації населення.

З метою збільшення показника кількості провакцинованих та на виконання протокольного доручення міського голови 10 серпня у Калуському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги провели просвітницьку роботу щодо питань вакцинації із старостами старостинських округів, інформує «Калуш ФМ» із посиланням на сайт Калуської міськради.

Участь у заході взяли міський голова Андрій Найда, заступниця міського голови Наталія Кінаш, головний лікар Калуського міського центру ПМСД Михайло Гаврилишин, медики, старости та представники засобів масової інформації.

Під час заходу керівництво міста наголосило на необхідності щеплення усіх категорій громадян віком від 18 років та закликало відповідально поставитись до вакцинування заради власної безпеки та безпеки своїх рідних і близьких.

Заступник головного лікаря з медичної роботи Богдан Семаньків нагадав, що з 21 липня в Україні розпочався п’ятий етап вакцинації проти COVID-19 та повідомив, що в центрі масової вакцинації є усі наявні в Україні вакцини (Pfizer, AstraZeneca, CoronaVac, Moderna), які вимагають отримання двох доз для повної вакцинації.

Лікар Станіслав Рибчак проінформував старост, що при Калуському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги працюють мобільні бригади вакцинації, які пройшли відповідні навчальні курси.

Медик розповів про чотири головні вакцини від COVID-19, зокрема наскільки ефективні, як працюють та про належні умови їх зберігання, транспортування, приймання і обліку.

Лікар Ірина Семаньків поінформувала про заповнення інформаційної згоди, яка дає можливість розрахувати необхідну кількість доз вакцини та спланувати роботу бригад з вакцинації, а також повідомила, що перше щеплення у поліклініці вакциною CoronaVac було зроблено 29 квітня.

Михайло Гаврилишин закликав старост старостинських округів поширювати інформацію про вакцинацію проти коронавірусної інфекції в закладах освіти, культури, в громадський місцях, церквах.

Під час обговорення медики розповіли про можливу реакцію організму на щеплення, а також відповіли на  актуальні питання старост про щеплення від COVID-19.

Староста села Голинь Тарас Кушлик особистим прикладом показав жителям Калуської територіальної громади, що вакцинація важлива, безпечна і потрібна.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: