Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Лідером по надходженнях туристичного збору на Прикарпатті є Яремче

Переглядів: 928

Протягом 2019 року платники податків, які здійснюють діяльність у туристичній сфері сплатили до місцевих бюджетів Прикарпаття 6,1 млн грн туристичного збору, що на 2,4 млн грн, більше ніж в 2018 році.

Про це повідомили в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільші суми туристичного збору перерахували суб’єкти господарювання міста Яремче (майже 3922,3 тис. грн) та Івано-Франківська (1339 тис. грн).

Також впродовж 2019 року чималим попитом у туристів користувалися такі регіони області як Косівщина – надходження туристичного збору склали 187,1 тис. грн, Богородчанщина – 112,4 тис. грн, місто Коломия – 111,1 тис. грн, Долинщина – 85,2 тис. грн та Надвірнянщина – 79,2 тис. гривень.

Оскільки, туристичний збір – це місцевий збір, кошти якого надходять виключно до місцевих бюджетів, об’єднані територіальні громади, сільські, селищні та міські ради в першу чергу мають бути зацікавлені у наповненні місцевої казни. Адже ставка туристичного збору встановлюється за рішенням відповідної ради і визначення його розміру залежить тільки від депутатів місцевого рівня. Голови органів місцевого самоврядування спільно з депутатським корпусом повинні виважено та обґрунтовано підходити до питання встановлення економічно доцільних ставок туристичного збору на підвідомчих територіях.

Нагадаємо, ставка туристичного збору встановлюється рішенням органу місцевого самоврядування за кожну добу тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5 відсотка мінімальної заробітної плати – для внутрішнього туризму та до 5 відсотків мінімальної заробітної плати – для в'їзного.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття туристичний збір надходження

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: