Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті суд оштрафував власника корови, яку збив водій «Фольксвагена»

Переглядів: 315

Верховинський районний суд притягнув до відповідальності за порушення правил дорожнього руху власника корови, на яку у селі Кривопілля наїхав водій автомобіля Volkswagen Т5.

Дорожньо-транспортна подія трапилася 3 серпня цього року. Автомобілем керував директор Верховинського національного природного парку Михайло Нечай, який у справі визнаний потерпілим. У суді Нечай розповів, що їхав з Ворохти у Верховину, і у Кривопіллі несподівано на дорогу вийшла телиця чорної масті, яку він побачив вже після наїзду на неї, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Курс».

Власник корови у суді пояснив, що справді 3 серпня приблизно о 22.00 його корова поверталася з пасовища без погонича – сама. Цікаво, що чоловік свою вину визнав та просив його суворо не карати.

Днями суд визнав власника корови винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів), та зобов’язав його сплатити 850 грн штрафу. Також «порушник» має заплатити 454 грн судового збору. У постанові роз’яснено, що власник корови порушив вимоги п. 7.7 Правил дорожнього руху , за що відповідальність передбачена ст. 124 КУпАП.

У постанові суду також йдеться, що водій Volkswagen Т5 притягнутий до відповідальності за ч. 1 ст. 126 КупАП за керування транспортним засобом без поліса обов’язкового страхування.

Постанова може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду.

Схожі матеріали за тегами: Суд ДТП штраф власник корови

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: