Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Однакові вимоги для всіх. Виконком Калуської міськради прийняв звернення до Кабміну стосовно перегляду карантинних обмежень для бізнесу

Переглядів: 560

Сьогодні, 1 березня, виконавчий комітет Калуської міської ради прийняв звернення до Кабінету Міністрів України щодо перегляду карантинних обмежень, встановлених у зв’язку із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Підприємці обурені, що великі супермаркети працюють, а малі магазини, які торгують непродовольчою групою товарів, закрили через додаткові карантинні обмеження «червоної» зони. Відповідно 26 лютого відбулася зустріч підприємців із міським головою Андрієм Найдою, де обговорювали цю проблем і вирішили направити відповідне звернення до Кабміну

У зверненні виконкому Калуської міської ради вказується, що запровадження обмежувальних заходів призвело до значних негативних наслідків для бізнесу.

Тож виконавчий комітет Калуської міської ради, представляючи та захищаючи інтереси представників малого і середнього бізнесу Калуської міської територіальної громади, зокрема, сфери роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, звертається з проханням вирішити ситуацію, що склалася в цій сфері у зв’язку з пандемією коронавірусу COVID-19 і введеними через епідеміологічну загрозу обмеженнями у роботі бізнесу, а також прийняти ряд рішень, необхідних для пом’якшення ситуації.

«З метою недопущення знищення малого і середнього бізнесу Калуської міської територіальної громади та недопущення подальшого неконтрольованого поширення пандемії короновірусу, пропонуємо прийняти наступні кроки, які можуть врятувати галузь роздрібної торгівлі непродовольчими товарами громади, забезпечать розосередження покупців і пом’якшать негативні наслідки для бізнесу:

1. Дозволити органам місцевого самоврядування самостійно вирішувати питання щодо порядку здійснення діяльності бізнесу в умовах карантину для «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

2. Пом’якшити заборони для суб’єктів господарювання сфери роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, встановлені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки: дозволити обслуговування покупців у магазинах з продажу непродовольчих товарів із розрахунку одночасного перебування в торговому залі однієї особи на 10 кв. метрів загальної площі приміщення.

3. Запровадити для всіх суб’єктів господарювання сфери роздрібної торгівлі як продовольчими, так і непродовольчими товарами, однакові вимоги щодо одночасного перебування у торговому залі покупців у розрахунку однієї особи на 10 кв. метрів загальної площі приміщення.

4. Дозволити здійснення роздрібної торгівлі на непродовольчих ринках з неухильним дотриманням карантинних вимог.

5. Кабінету Міністрів України як суб’єкту законодавчої ініціативи підготувати та винести на розгляд Верховної ради України законопроєкт про звільнення від сплати за землю суб’єктів господарювання, які через карантинні обмеження не здійснювали господарську діяльність.

Ці заходи зможуть пом’якшити негативні наслідки економічної кризи для підприємств роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, допоможуть уникнути масових звільнень працівників, вбережуть від швидкого зростання безробіття та зубожіння населення», – йдеться у зверненні.

Додамо, що перед засіданням виконкому біля Калуської міської ради зібралися підприємці, які виступали проти жорстких карантинних обмежень. Після завершення засідання виконкому їх ознайомили із текстом прийнятого звернення, яке направлять в Кабмін.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: