Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатські волонтери спільно з благодійниками з Калуша відправили військовим на Донеччину гуманітарну допомогу (ФОТО)

Переглядів: 396

Представники фонду «Волонтерський корпус Прикарпаття» спільно з благодійниками з Калуша відправили у Донецьку область автомобіль із гуманітарною допомогою для прикарпатських військовослужбовців.

Про це розповів голова фонду Орест Кушлик, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Суспільне.

«Це  харчі, речі першої потреби, амуніція, взуття, питна вода. Ми збираємо гроші на допомогу. Іноді закуповуємо за свої. Також залучаємо спонсорів», – розповідає Орест Кушлик.

З його слів, у перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну волонтери збирали приблизно 30 тис. гривень у день.

«Переважно за ці гроші купляли амуніцію та оптику для наших спецпризначенців полку «Сафарі» та зведеного полку «Корд», – зазначає Орест Кушлик.

Зараз, каже керівник благодійного фонду, завершують створювати сайт «Волонтерського корпусу Прикарпаття» та планують надалі працювати за прикладом Сергія Притули – збирати гроші та закуповувати рушниці-антидрони, виробництво яких налагодили на Івано-Франківщині.

Додамо, до Івано-Франківська переїхала київська компанія, яка виготовляє рушниці-антидрони. Виготовляти їх підприємство почало у 2017 році. Тоді воно єдине в Україні займалася створенням таких пристроїв. Через повномасштабну війну виробництво до Івано-Франківська перевезли на початку березня 2022 року. За три тижні облаштувалися та почали роботу.

Зараз над виготовленням пристроїв працюють четверо співробітників компанії, які переїхали з Києва, та ще шестеро прикарпатців. За день вони виробляють п’ять рушниць-антидронів. Кожен з девайсів тестують на аналізаторі спектра, перевіряють якість випромінювання антидрона. Після повної перевірки девайсу й акумулятора рушницю-антидрон упаковують.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття волонтери допомога

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: