Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Дорогу у Болехові дорожники обіцяють відремонтувати до кінця жовтня (ФОТО,ВІДЕО)

Переглядів: 286

ДП «Дороги Прикарпаття» скасувало три тендери на суму понад 500 млн грн. Серед них – і тендер на ремонт дороги у Болехові.

Як розповів «Суспільному» виконувач обов'язків директора підприємства Роман Сілецький, шлях у Болехові планують полагодити до кінця жовтня цього року, інформує «Калуш ФМ».

За його словами, цьогоріч повністю скасували результати конкурсу на двох ділянках доріг по 32 км: Загайпіль-Пістинь та Богородчани-Ланчин загальною вартістю майже 400 млн грн. Також скасували тендер на ремонт шляхів у Болехові, але наразі там переробляють проєкт та планують завершити робити до кінця жовтня.

Роман Сілецький розповідає, що тендер на велику суму зобов’язує компанію капітально відремонтувати увесь вказаний у документах шлях. При цьому не можна робити поточні ремонти. Він каже, що у рік держава спрямовує приблизно 15 млн грн на один напрямок, тобто фактично відновити можна не більше 5 км шляху. Тому результати трьох тендерів скасували і проводять коригування проєктів – «розбивають» великий проєкт на маленькі.

«Великі тендери – по 200 млн і більше – вони не є надійними. Ми ухвалили рішення скасувати тендери, робити коригування і спільно з територіальною громадою вибирати ті проблемні ділянки, які можна зробити цього року. Це 3-5 км в межах капітальних видатків. Наступну дорогу ми можемо робити в поточних видатках: це може бути ямковий ремонт, може бути «картами». Це зніме усю цю соціальну напругу, яка є в області», – розповідає Роман Сілецький.

Результати тендеру на ремонт доріг у Болехові також скасували, але вже розпочали коригування проєкту. За словами Романа Сілецького, відновлення дорожнього покриття планують закінчити до кінця жовтня. Відремонтують три вулиці: Д. Галицького, Стрийську та Січових Стрільців на приблизно 80 млн грн.

«Дуже швидко роблять коригування проєкту. Всі сили кинули на це. Проєктна організація вже два рази виїжджала на дорогу. Я думаю, що за 2-3 тижні буде тендер на шматок 2 км – там дуже багато комунікацій, пішохідних доріжок. Думаю, десь наприкінці жовтня дорога в Болехові буде готова», – каже Роман Сілецький.

Додамо, що 1 вересня на вулиці Данила Галицького екскурсійний автобус з дітьми на цій дорозі потрапив у яму та втратив два колеса. Свідком стала жителька міста Уляна Юзьків. Жінка викликала поліцію.

«Проїжджав пасажирський автобус з дітьми. В нього на ходу відлетіли два колеса. Я викликала поліцію. В мене взяли пояснення і я написала заяву на винного – начальника підприємства «Дороги Прикарпаття», яке обслуговує нашу дорогу. Ми вимірювали яму рулеткою – приблизно 15 см завглибшки», – розповідає Уляна Юзьків.

За словами голови громадської організації «Правда і порядок» Миколи Гошовського, Роман Сілецький пообіцяв, що 6 вересня розпочнуть роботи на проблемній ділянці. Чоловік розповідає, що вже три дні там працює трактор та самоскид. За цей час на відстані 50 м зняли верхній шар землі – приблизно 20 см. Микола каже, що ремонт дороги таким чином відтягують до того моменту, коли через погодні умови не зможуть проводити роботи.

«Ми приблизно на кінець тижня зберемо депутатську комісію, будемо вимірювати ями, викликати патрульну поліцію, будемо робити все згідно з чинним законодавством. Вони не роблять – будемо судитися. Будемо влаштовувати акцію непокори. Не можна так далі жити», – каже Микола Гошовський.

Дороги місцевого значення ремонтують в межах співфінансування з територіальними громадами. Вони додаватимуть приблизно 10% вартості робіт. За словами Романа Сілецького, незабаром проведуть круглий стіл з головами громад – вони дадуть свої пропозиції. Їх обговорять та визначать першочергові ділянки, які ремонтуватимуть.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Болехів дорога ремонт

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: