Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушанин Василь Фіцак організував ремонт туристичного притулку на полонині Плісце (ФОТО)

Переглядів: 404

Днями відбулася акція з ремонту туристичного притулку на полонині Плісце, ініційована Фундацією «Карпатські стежки». Участь у ремонті взяв 31 волонтер.

Про це у соцмережі повідомив гірський рятувальник, калушанин Василь Фіцак, інформує "Калуш ФМ".

Учасникам акції вдалось винести 500 кг матеріалу і зробити заплановані роботи.

Передусім зробили два містки на маршруті через потік Котелець і прочистили частину дороги.

Також у будинку для туристів вимурували цегляний димохід і вивели його за дах, де вже встановили модульні труби димоходу. Таким чином вирішили питання безпеки на горищі, де при демонтажі виявили залишки перекриття, які прогоріли. Встановили і новий вихідний димохід від печі в кімнаті з захисним екраном.

Відремонтували і сам будинок. Почистили зовнішні стіни, заробили шви між пленицями мінеральною ватою, засклили вікна, пофарбували їх і стіни будівлі. Підмурували також кутові фундаменти, укріпили поручні, відремонтували східці.

Дійшли руки і до встановлення туалету, нового перекриття придашку та дверей. І на завершення прибрали територію та знесли сміття.

«Велика дяка спільноті, яка підтримала фінансово, і волонтерам, що прийняли участь. Окремо дякую студентам Болехівського лісового коледжу на чолі з керівником Віктором Андрусишиним, ГО «Молодь Прикарпаття» за продукти харчування і рукавички», – написав Василь Фіцак.

Також він додав, що фактично це перший етап акції, наступного разу у планах ремонт і фарбування даху та безліч інших дрібних ремонтних робіт.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: