Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші і Ланах виявили сказ у собак

Переглядів: 571

Івано-Франківська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби встановила сказ у собак в Івано-Франківському і Калуському районах.

Зокрема сказ виявили у собаки, який належав громадянину в с. Лани Дубівецької ТГ Івано-Франківського району.

Захворювання виявили за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії (звіти про результати дослідження патологічного матеріалу від 11.05.2022р. № 000906 п.м./22), інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано - Франківській області.

Також, відповідно до звіту про результати досліджень патологічного (біологічного) матеріалу від 12.05.2022 року №000918 п.м./22 Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ собаки, який належав заводу «Техмаш» в м. Калуші.

Спеціалісти Галицького та Калуського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та служби ветеринарної медицини району провели епізоотичне розслідування за даними випадками.

З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державних надзвичайних протиепізоотичної комісій, рішенням яких затверджено план заходів з ліквідації сказу, відповідно визначено неблагополучні території та накладено карантинні обмеження.

В осередку захворювань вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

Схожі матеріали за тегами: Калуш Лани собаки сказ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: