Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Водій фури, який скоїв смертельну аварію в Боднарові, відбувся іспитовим терміном

Переглядів: 631

Калуський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю Тернопільщини, який скоїв смертельну аварію у Калуському районі.

3 вересня 2019 року близько 17.50 обвинувачений, керуючи автопоїздом у складі автомобіля марки MAN TGX і напівпричепа, в районі с. Боднарів в напрямку Івано-Франківська, проїжджаючи заукругленою ділянкою дороги проявив неуважність, не врахував дорожньої обстановки та дорожніх умов і допустив занос напівпричепа, задню частину якого занесло на смугу зустрічного руху, де відбулось зіткнення із лівою боковою частиної автобуса марки IVEKO DAILY, який рухався по даній частині дороги в зустрічному напрямку, повідомляє «Галичина».

Внаслідок зіткнення транспортних засобів пасажирка автобуса отримала тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми з переломами кісток основи та склепіння черепа, крововиливами над та під мозкові оболонки і раною в ділянці голови, яка ускладнилась набряком та стисненням речовини головного мозку, від яких настала її смерть.

Обвинувачений в судовому засіданні вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю, обставини вчинених ним злочину підтвердив відповідно до викладеного. Розкаявся у вчиненому, просив суворо його не карати.

Захисник обвинуваченого Благодир С.М. у судовому засіданні просив суд, враховуючи всі пом’якшуючі обставини, зокрема те, що він вину визнає, щиро кається, сприяв розкриттю злочину, позитивно характеризується, має на утриманні перестарілого батька та хвору дружину, застосувати відносно його підзахисного ст. 75 Кримінального кодексу України.

Суд прийшов до висновку визнати недоцільним дослідження доказів по справі стосовно фактичних обставин справи і обмежитись допитом обвинуваченого, оскільки він не заперечує проти цього, а інші учасники судового розгляду дали на це згоду.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном на три роки без позбавлення права керувати транспортними засобами. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням та встановив йому іспитовий строк тривалістю у два роки.

Схожі матеріали за тегами: Суд водій смертельна ДТП Боднарів вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: