Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Більше 1900 прикарпатських домогосподарств перейшли на сонячні панелі

Переглядів: 795

Станом на 1 липня цього року вже понад 25600 домогосподарств в Україні використовують «чисту» електроенергію, встановивши сонячні електростанції (СЕСд). Обсяг вкладених родинами інвестицій перевищує 520 млн євро, а сумарна потужність усіх СЕСд - 658 МВт.

Зокрема, впродовж II кварталу 2020 року ще близько 1500 домогосподарств перейшли на сонячні панелі, повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА.

«Використовуючи електроенергію з енергії сонця, сім’ї самостійно забезпечують свої енергетичні потреби та заощаджують на комунальних послугах. Якщо встановити акумуляторне обладнання, то можна стати фактично автономним та енергонезалежним», - прокоментував т.в.о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура результати моніторингу встановлення СЕС у домогосподарствах.

Своєю чергою заступник голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко звернув увагу на те, що СЕС домогосподарств – це мала розподілена генерація, яка дозволяє використовувати енергію в точці її виробництва. Це сприяє уникненню втрат в мережах при транспортуванні електроенергії.

«Ще одна перевага СЕС – це додатковий стимул для власників слідкувати за споживанням електроенергії, змінювати поведінку на енергоощадну, впроваджувати енергоефективні заходи та використовувати «smart»-технології», - підкреслив Юрій Шафаренко.

ТОП-5 областей за кількістю СЕС приватних домогосподарств:

Дніпропетровська – майже 3500;

Тернопільська – більше 2200;

Київська – більше 2000;

Івано-Франківська - більше 1900;

Закарпатська - майже 1600.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: