Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Бистриця Надвірнянська, Лімниця та Свіча – найчистіші річки Прикарпаття

Переглядів: 526

Саджава (пункт моніторингу в місті Долина) є однією із найзабруднішених річок області.

Загальна кількість водних об’єктів на території Прикарпаття складає 1517 одиниць. Про це йшлося на нараді в Івано-Франківській ОДА, інформує «Калуш ФМ».

Начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк поінформував про основні завдання щодо управління водними ресурсами, зокрема, річковим басейном Дністра та Прута, управління ризиками затоплення Дністра.

Ці документи напрацьовують зараз у Дністровському БУВР. Тому він звернувся до голів ОТГ з проханням про співпрацю та надання пропозицій щодо управління водними ресурсами, адже кожна тергромада дуже добре знає проблемні місця, які існують на її території, і повинна запропонувати заходи, що необхідно вжити для покращення якості поверхневих вод.

В області запроваджено нові підходи до моніторингу поверхневих вод. На базі Дністровського БУВР створено сучасну лабораторію моніторингу вод Західного регіону. У 2021 році на території області встановлено 27 пунктів моніторингу – 19 пунктів у басейні річки Дністер, 8 пунктів – у суббасейні річки Прут. З них 6 пунктів – це питні водозабори.

Найчистішими річками нашої області є Бистриця Надвірнянська, Лімниця, Свіча. У цих річках не виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин ні по одному показнику. Проте, однією із найзабруднішених річок області є Саджава (пункт моніторингу в місті Долина).

На нараді також акцентували увагу на заходах щодо раціонального використання та охорони водних ресурсів, необхідності прискорення паспортизації водних об’єктів нового зразка, адже 818 ставків не оформлені договором оренди. Для тергромад важливим є визначення орендаря (балансоутримувача) гідротехнічних споруд, адже це дозволить наповнювати місцеві бюджети за рахунок їх оренди, забезпечить підтримання майна у технічно справному стані для недопущення виникнення надзвичайної ситуації.

Схожі матеріали за тегами: ОДА нарада ріки Прикарпаття

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: