Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Будьте пильні! На сайті «ОLХ» орудують шахраї

Переглядів: 1097

3 березня за добу інтернет-шахраї ошукали двох громадян майже на 30 тисяч гривень.

У першому випадку до Івано-Франківського відділу поліції звернувся 23-річний місцевий мешканець та повідомив про те, що невідома особа заволоділа його грошовими коштами в сумі близько 9 900 гривень, повідомляє сектор комунікації поліції області.

Як пізніше з’ясували поліцейські, 23-річний франківчанин мав на меті придбати мотоцикл. На відомому Інтернет сайті «ОЛХ» він знайшов оголошення про продаж потрібного йому транспортного засобу. У телефонній розмові із продавцем він домовились про суму, після чого чоловік переказав кошти на банківську карточку невідомого. Щойно шахрай отримав гроші, телефонний зв’язок з ним обірвався, а потерпілий позбувся грошей і мотоцикл не отримав.

Наступне шахрайство зареєстровано поліцією стосовно 34-річної мешканки одного із сіл Яремчанської міської ради. Жінка повідомила про те, що напередодні на її мобільний телефон зателефонував невідомець, який представився працівником «ОщадБанку». У розмові із заявницею шахрайським шляхом дізнався таємні реквізити кодів доступу до банківської карточки потерпілої після чого з її рахунку зловмисник зняв 20 тисяч гривень.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Щоб не стати наступною жертвою шахраїв, поліцейські застерігають громадян не перераховувати гроші, поки не отримаєте замовлений товар. У разі телефонних дзвінків від нібито працівників банку про різні банківські акції і таке інше – ігноруйте інформацію і в жодному разі не повідомляйте конфіденційних даних невідомому. Якщо у вас виникли сумніви – зайдіть у банк і уточніть потрібну вам інформацію. Пам’ятайте, такі злочини легше попередити, аніж розшукати злочинців.

 

Схожі матеріали за тегами: Шахраї Прикапаття ОЛХ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: