Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Делегація з Прикарпаття взяла участь у відзначенні Свята української національної культури в Польщі (ФОТО)

Переглядів: 825

3 червня в м. Перемишль (Республіка Польща) відбулися заходи з відзначення Свята української національної пам’яті та вшанування загиблих воїнів Української Народної Республіки та Української Галицької Армії.

Захід розпочався зі Святої Літургії в греко-католицькому кафедральному соборі Св. Івана Хрестителя. Після святкового богослужіння  сформована колона більш ніж з півтори тисячі представників Івано-Франківщини, Львівщини, Тернопільщини урочисто пройшла вулицями Перемишля до Українського військового цвинтаря в с. Пикуличі, де відбулася панахида за понад 2000 полонених та інтернованих вояків і старшин УГА, Армії УНР, повідомляє прес-служба ОДА.

Учасники ходи були у вишиванках й несли українські та польські прапори, а військовий оркестр грав національні пісні.

Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Володимир Джигіта зазначив: «Ми тут, тому що тут є частина нашої історії, так як частина історії Польщі є в Україні. Історія України і Польщі тісно переплетена. Тут спочивають українські воїни, які сто років тому боролися за нашу державність, землю та свободу. Воїни, що стали символом для сучасних Героїв, які захищають зараз нашу країну на Донбасі. Збереження пам’яті про людей, похованих на цьому кладовищі, шляхом їх гідного вшанування та відправлення молитви над їх могилами, є обов'язком Української держави щодо тих, хто помер. Це місце є символічним для нас і саме звідси ми повинні нести вміння взаємного вибачення провин. Адже розпалювання польсько-українського конфлікту потрібне лише одній силі - російському агресору, якого стримує сьогодні на східному кордоні України Українське військо. І нам повинно вистачити розуму не піддатися на провокацію, а протидіяти їй, спільно йдучи до європейського майбутнього».

Схожі матеріали за тегами: Делегація Прикарпаття Перемишль

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: